personalia

Cees Veerman

Oud-landbouwminister Cees Veerman heeft het voorzitterschap van het Nationaal Groenfonds overgenomen van Pieter van Vollenhoven. Het Groenfonds financiert natuur- en landschapsprojecten in Nederland met het oogmerk nieuwe natuur te laten ontstaan. Het heeft een eigen portefeuille van 750 miljoen euro en beheert ook nog eens 450 miljoen euro aan natuurgeld. Al meer dan duizend projecten zijn ondersteund.

Paus Franciscus

Paus Franciscus heeft bij zijn verjaardag vierhonderd slaapzakken met het wapen van het Vaticaan geschonken aan daklozen in Rome. De paus werd woensdag 78 jaar. Zoals in het Vaticaan gebruikelijk vierde Franciscus zijn verjaardag niet. Dat gebeurt op de feestdag van de heilige naar wie hij is genoemd. Bij Jorge Maria Bergoglio, zoals de paus heet, is dat de heilige Joris, die op 23 april wordt herdacht.

Martin Schulz

Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz krijgt de Internationale Karelsprijs van Aken. De Duitser is sinds 2012 voorzitter van het Europees Parlement en werd in juli herkozen. De Karelsprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor bijdragen aan de Europese eenwording.

Peter Palese en Debby van Riel

Peter Palese, grondlegger van het moderne influenzaonderzoek, krijgt de Beijerinck Virologie Prijs (35.000 euro) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Palese is hoofd van de afdeling microbiologie van de Mount Sinai School of Medicine in New York. Debby van Riel krijgt de Beijerinck Premie voor haar onderzoek in het Erasmus MC naar de manier waarop griepvirussen via de reukzenuw in onze hersenen terecht kunnen komen.

Marina Starmans

Marina Starmans-Gelijns wordt de nieuwe burgemeester van Dongen. Starmans (VVD) is nu wethouder in Waalre. Eerder was ze dat in Son en Breugel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden