personalia

Folkert Jensma

NRC-journalist en voormalig hoofdredacteur Folkert Jensma heeft de Heldringprijs voor beste columnist gewonnen. Jensma is, na Hans Goslinga (Trouw) en Sheila Sitalsing (de Volkskrant), de derde winnaar. "Hij weet van de hoed en de rand, en kiest voor de duiding en analyse", roemt juryvoorzitter Jeroen Smit de columns over recht en rechtspraak. De Heldringprijs is door NRC Handelsblad in het leven geroepen als hommage aan de vorig jaar overleden Jérôme Louis Heldring, die jarenlang werkte als hoofdredacteur en columnist van NRC Handelsblad.

undefined

Wubbo Ockels

Het gedachtengoed van Wubbo Ockels is zaterdag vereeuwigd in Amsterdam. Met de 'Wubbo Boom' op het Haarlemmerplein wil de gemeente de aandacht vestigen op de duurzame ideeën van de astronaut, die op 18 mei van dit jaar overleed. Hij werd 68. De onthulling van de iep vond plaats in het bijzijn van zo'n tweehonderd mensen, onder wie Ockels' weduwe. De stad telt al 75.000 iepen, maar volgens een woordvoerder is de 'Wubbo' een bijzonder exemplaar. De kruising van twee Aziatische iepen kan 500 jaar oud worden.

undefined

Lisa Tarmidi

De Utrechtse psychologe Lisa Tarmidi is uitgeroepen tot Mooi Mens 2014, een jaarlijkse wedstrijd voor mensen die in de zorg werken en die succesvolle eigen initiatieven op poten hebben gezet. Tarmidi opende een 'lifestylestore' aan de Oudegracht in Utrecht, waar mensen met een psychiatrische achtergrond kunnen werken.Tarmidi werkt zelf in de geestelijke gezondheidszorg. Volgens haar vallen mensen die behandeld zijn in de psychiatrie tussen wal en schip als ze zonder hulp verder moeten. In haar lifestylestore leren zij in hun eigen tempo weer een plek in de maatschappij te vinden.

De publieksprijs is zaterdag gewonnen door Joyce van Vliet uit Zwolle. Zij geeft weerbaarheidstraining aan kinderen en jongeren met ADHD of een autistische stoornis.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden