personalia

Topvrouw van het jaar

Sigrid van Aken (COO Novamedia/ directeur Goede Doelen Loterijen), Joanne Kellermann (lid van de directie van De Nederlandsche Bank) en Nienke Meijer (voorzitter college van bestuur Fontys Hogescholen) zijn de drie finalisten van de verkiezing Topvrouw van het jaar 2014. Dat heeft de vijfkoppige jury van de verkiezing, onder leiding van Gerdi Verbeet gisteren bekendgemaakt. Volgens de Stichting Topvrouw bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent is. Met deze jaarlijkse verkiezing, die dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, wordt volgens de stichting het tegendeel bewezen. Tijdens een presentatie in september proberen de drie finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel het meest verdienen.

undefined

Jacob de Jonge

Warenhuisketen V&D moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige algemeen directeur Jacob de Jonge heeft besloten zijn functie per 1 augustus op te zeggen. Hij blijft wel verbonden aan het bedrijf als adviseur gedurende de overgangsperiode en als lid van de raad van commissarissen. De Jonge stond sinds begin vorig jaar aan het roer van de verlieslijdende warenhuisketen. Hij was eerder werkzaam als algemeen directeur van de Bijenkorf. Een reden voor zijn vertrek is niet naar buiten gebracht. De taken van De Jonge zullen voorlopig worden overgenomen door Don Roach.

undefined

Idris Muhammad

Jazzdrummer Idris Muhammad, die in 1956 met Fats Domino de wereldhit 'Blueberry Hill' opnam, is op 74-jarige leeftijd in New Orleans overleden. Oorspronkelijk gespecialiseerd in jazz, speelde hij later verschillende muziekstijlen, van soul tot disco. Behalve met Fats Domino werkte hij ook samen met andere grootheden als Roberta Flack, Sam Cooke en het classic-rocktrio Emerson, Lake and Palmer. Muhammad, die werd geboren als Leo Morris, speelde mee op tientallen platen en bracht er zelf dertien uit.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden