personalia

Marc Dullaert

De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert wordt voorzitter van de Europese koepel van Kinderombudsmannen (Enoc). De Enoc telt 42 leden uit 32 Europese landen. Dullaert volgt de Schotse Kinderombudsman Tam Baillie op. Dullaert denkt dat 'dit voorzitterschap de mogelijkheid biedt om de rechten van kinderen permanent onder de aandacht te brengen, zeker nu de Europese Unie richting 2020 ambitieuze structurele hervormingen in gang wil zetten'.

undefined

Paul Polman

Unilever-topman Paul Polman is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het alumnifonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Polman is de opvolger van Jan Willem Baud, die wel actief blijft als bestuurslid. Het Ubbo Emmius Fonds werft gelden voor onder meer leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, kenniscentra en studiebeurzen.

In 2013 ontving de RUG dankzij bemiddeling van het fonds bijna 3,4 miljoen euro aan donaties en toezeggingen voor de komende jaren.

undefined

Koningin Elizabeth

De Britse koningin Elizabeth heeft gisteren haar eerste Twitterbericht verstuurd. Dat deed de vorstin op een expositie in het Science Museum in Londen. 'Het is een genoegen de tentoonstelling over het informatietijdperk te openen in het wetenschapsmuseum.

Ik hoop dat mensen plezier beleven aan hun bezoek. Elizabeth R.', tikte de koningin, die overigens niet onder haar eigen naam is te vinden op de berichtensite.

De tweet werd verzonden via een officieel account van de koninklijke familie.

undefined

Geer en Goor

Gerard Joling en Gordon hebben met hun televisieprogramma 'Geer en Goor' 75.000 euro ingezameld voor het Ouderenfonds. In het programma vervullen ze de wensen van ouderen. Op die manier willen de twee zangers aandacht vragen voor eenzaamheid onder oudere mensen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden