personalia

Bas Haring

Wetenschapper Bas Haring heeft de Duidelijketaalprijs gewonnen. Van de tien onderzochte wetenschappers legt hij ingewikkelde onderwerpen het duidelijkst uit voor een breed publiek. Dat oordeelden taalkundigen van het taalcentrum van de Vrije Universiteit, de initiatiefnemer van de prijs.

"Hij blinkt uit in helderheid, maar ook door de humor waarmee hij zijn verhaal verlevendigt", vinden zij. Haring is onder meer filosoof, schrijver, columnist en hoogleraar Publiek begrip van de wetenschap aan de Universiteit Leiden.

Haring liet onder meer wetenschappers Vincent Icke (tweede plaats) en de nummer drie Robbert Dijkgraaf achter zich. Erik Scherder werd vierde.

undefined

Vivienne van den Assem

Actrice Vivienne van den Assem (32) wordt een van de vaste presentatoren van Omroep WNL. Zij was gisteren al te zien in de ochtendshow 'Goedemorgen Nederland'. Van Assem zal vanaf 22 augustus wekelijks een duo vormen met Maaike Timmerman, die het programma al langer presenteert. Ze is onder meer bekend van de programma's 'Zoop' en 'Z@ppsport'.

undefined

Alexander van Dam

Alexander van Dam wordt procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie van Aruba. Hij is momenteel plaatsvervangend hoofdofficier bij het arrondissement Zeeland-West-Brabant. Hij volgt straks M. van Erve op die de functie tot 26 november 2015 heeft waargenomen.

undefined

Susannah Mushatt Jones

Susannah Mushatt Jones is donderdag op 116-jarige leeftijd in New York overleden. Zij was voor zover bekend de oudste mens ter wereld. Ze leefde in drie eeuwen en stierf in een tehuis in Brooklyn. Ze was 's werelds oudste mens nadat vorig jaar in Tokio de 117-jarige Misao Okawa overleed. Jones was de laatste Amerikaanse die in de negentiende eeuw was geboren. Nu mag de 116-jarige Emma Morano in Italië, geboren op 29 november 1899, zich de oudste mens noemen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden