personalia

Albert Jan Maat
Voorzitter Albert Jan Maat van Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland is de nieuwe voorzitter van de Europese boerenbelangenorganisatie Copa. Maat is benoemd voor twee jaar. Hij blijft voorzitter van de LTO.

Victoria Koblenko
De Gouden Talenknobbel, de nationale prijs voor meertaligheid, gaat dit jaar naar Victoria Koblenko. Ze wint deze prijs voor haar geweldige talenkennis. Behalve Russisch, Oekraïens en Nederlands spreekt Victoria ook Engels, Frans en Duits. 'Van Dale Uitgevers rijkt [!] de prijs zaterdag uit', meldt het persbericht van de woordenboekenuitgever.

Petra Stienen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg heeft de Inspiratieprijs 2013 toegekend aan arabiste Petra Stienen. De in Roermond geboren en getogen Stienen krijgt de prijs voor de inspirerende manier waarop zij als publiciste en verteller culturen weet te verbinden. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes verbonden. Stienen krijgt de prijs op 1 november uit handen van gouverneur Theo Bovens.

Jan Hommen
Vertrekkend ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen is bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Dijsselbloem van financiën speldde hem de versierselen maandag op. Hommen stopt per 1 oktober.

Adrie Warmenhoven
Een planetoïde, een rotsblok dat in een baan tussen Mars en Jupiter rond de zon draait, is vernoemd naar Adrie Warmenhoven, de directeur van het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Er zijn miljoenen planetoïden. Zo'n 18.000 hebben een naam gekregen; enkele honderden zijn vernoemd naar Nederlanders, bekende en onbekende. Onder hen: André Kuipers, Christiaan Huygens, Spinoza, Vincent van Gogh, Rembrandt, Johan Cruijff, Anne Frank en Boudewijn Büch.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden