personalia

tips: personalia@trouw.nl

Bill Tarmey, Brits acteur, is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden op Tenerife. Tarmey speelde dertig jaar lang de rol van Jack Duckworth in de Engelse soapserie 'Coronation Street', hier uitgezonden door SBS. In deze al 52 jaar lopende soap over een arbeidersgemeenschap in het fictieve Weatherfield in Noordwest Engeland had Tarmey een wankel huwelijk met Vera, gespeeld door Liz Dawn. Twee weken geleden kondigde de Britse zender ITV nog aan dat het stel weer even zou terugkomen voor een gastrolletje.

Kenneth Branagh (51), Brits acteur en regisseur, is gisteren geridderd door koningin Elizabeth. Sir Branagh is in zijn land vooral bekend om zijn filmbewerkingen van toneelstukken van Shakespeare. Nederlandse kijkers kennen hem beter als politie-inspecteur Kurt Wallander in de Britse versie van de politieserie 'Wallander'.

Mireille Ballestrazzi (58) is de eerste vrouwelijke baas van Interpol. De jaarvergadering van de internationale politieorganisatie koos gisteren in Rome voor de Française. Zij kwam in 1975 als commissaris bij deze grootste politieorganisatie (190 lidstaten) wereldwijd werken. Drie jaar later werd zij het hoofd van een speciale eenheid die in Bordeaux de georaniseerde misdaad moest bestrijden.

Gie Goris, Vlaams journalist, heeft gisteren de ereprijs 'Journalist voor de Vrede' gekregen van het Humanistisch Vredesberaad. De hoofdredacteur van het in Vlaanderen verschijnende maandblad MO Mondiaal Nieuws krijgt de prijs omdat hij volgens de jury "ons met een scherp oog, met veel rechtvaardigheidsgevoel en met een kritische pen informeert over situaties in gebieden waar mensen in het gedrang dreigen te komen". Eerder werd de Vredesprijs toegekend aan onder anderen Trouw-medewerkster Minka Nijhuis.

Koningin Fabiola zal volgende week donderdag niet meedoen aan de festiviteiten rondom Koningsdag. De gezondheid van de 84-jarige Belgische koningin is te broos. Nooit eerder miste de weduwe van koning Boudewijn een viering. "Ze loopt nog, maar ze heeft last om lang rechtop te staan", aldus een woordvoerder.

Dennis Wilt, weerman bij RTL4, gaat ieder jaar trouw langs de deuren met de collectebus van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Dit jaar zal hij speciaal voor de duizenden vrijwilligers die volgende week het novemberweer trotseren om te collecteren voor de NSGK, een dagelijks collecteweerbericht samenstellen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden