personalia
tips: personalia@trouw.nl
De beelden van Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny zijn terug op hun bankje in De Steeg, een dorp in de Gelderse gemeente Rheden. Precies een jaar nadat het werd gestolen, onthulde kunstenaar Wim Kuijl het door hem gerestaureerde kunstwerk opnieuw. Bronsdieven namen de beelden vorig jaar mee. Een paar dagen later vond de politie het kunstwerk in stukken gezaagd terug in een schuur in Doesburg.
Schrijfster Julia Burgers-Drost is overleden. Zij schreef bijna honderd boeken, grotendeels familieromans, waarbij de personages christelijke waarden en normen meekregen. In totaal werden ongeveer een miljoen exemplaren van haar werk verkocht. Burgers-Drost publiceerde in de jaren zeventig en tachtig korte verhalen in diverse kranten en gedichten in kerkbladen. In 1983 verschenen haar eerste romans 'Wachten op de oogst' en 'Geluk heeft vele deuren'. Volgens haar uitgever verwoordde zij in haar oeuvre van romantische fictie vaak hedendaagse thema's en levensvragen. Julia Burgers-Drost was 74 jaar oud.
Hella Haasse krijgt een borstbeeld in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het beeld wordt op 2 februari onthuld, de 95ste geboortedag van de schrijfster. Haasse (geboren in 1918) overleed in 2011. Beeldhouwster Ellen Wolff heeft het beeld gemaakt. Zij maakte eerder beelden van onder anderen Harry Mulisch en Jac. P. Thijsse.
George Lawson vertrekt als bestuursvoorzitter en directeur bij het Fonds Podiumkunsten. Lawson (62) heeft het Fonds - dat het bevorderen van een divers cultuuraanbod in Nederland ten doel heeft - vanaf de oprichting in 2007 geleid. Hij wordt opgevolgd door Henriëtte Post (56), nu nog mededirecteur in de tweekoppige leiding van het fonds. Zij was daarvoor onder meer zakelijk directeur bij het Grachtenfestival en adviseur bij de Raad voor Cultuur.
Majoor Bosshardt, overleden in 2007, krijgt een eigen brug in Amsterdam. De brug ligt over de Oudezijds Achterburgwal, midden in het gebied waar Majoor Bosshardt jarenlang werkte als heilssoldate. Stadsdeel Centrum heeft besloten de brug naar Bosshardt te vernoemen 'vanwege haar grote verdiensten voor Amsterdam en de Amsterdammers'. Alida Margaretha Bosshardt - die eigen luitenant-kolonel was - verwierf landelijke bekendheid door haar werk op de Amsterdamse Wallen. Ze werd in 1934 officier van het Leger des Heils. Op 8 juni van dit jaar zou Bosshardt honderd jaar zijn geworden.
undefined