personalia

Ivo van Hove

Ivo van Hove gaat volgend jaar op Broadway een nieuwe bewerking van het stuk 'The Crucible' van schrijver Arthur Miller regisseren. Het stuk is vanaf eind februari te zien en gaat op 7 april in première. De hoofdrollen worden gespeeld door Ben Whishaw en Sophie Okonedo. Philip Glass componeert de muziek voor het stuk. Het is de derde Broadway-productie het komende seizoen voor de Vlaamse directeur van Toneelgroep Amsterdam.

undefined

Luis Suárez

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Luis Suárez. Eén van deze drie topvoetballers wordt op 27 augustus uitgeroepen tot beste speler van afgelopen seizoen in Europa. Messi won in 2011 de eerste editie van de Europese eretitel. Daarna werden Andrés Iniesta, Franck Ribéry en Ronaldo uitgeroepen tot beste voetballers van Europa.

undefined

M.C. Escher

Een bijzondere brief van kunstenaar M.C. Escher heeft gisteren bij online veilinghuis Catawiki 1600 euro opgebracht. Escher stuurde de brief op 2 juli 1954 aan Dr. G.W Locher, een verzamelaar van het werk van Escher. De brief is een factuur voor de aankoop van een litho, een houtgravure en een houtsnede voor omgerekend zo'n 100 euro. Tegenwoordig worden dezelfde werken voor 15.000 tot 20.000 euro geveild.

undefined

Uggie

Uggie, het hondje dat wereldberoemd werd met zijn rol in de film 'The Artist', is vrijdag overleden. De dertienjarige jack russel was al een tijd ziek en kreeg een spuitje. The Artist, won vijf Oscars. Uggie won onder meer een Golden Collar Award en hij mocht als eerste dier zijn pootafdrukken achterlaten op de Hollywood Walk of Fame.

undefined

Ed Nieuwenhuizen

Financieel directeur Ed Nieuwenhuizen verlaat per 1 november het Havenbedrijf Amsterdam. Naar eigen zeggen is hij niet de juiste man op de juiste plek, na de verzelfstandiging van het havenbedrijf tweeënhalf jaar geleden.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden