personalia

Huib Morelisse
Topman Huib Morelisse van Nuon legt zijn functie per 1 augustus neer. Hij stapt ook op als hoogste baas in Nederland van het Zweedse moederbedrijf Vattenfall. Morelisse was sinds juni 2010 bestuursvoorzitter van het Nederlandse energiebedrijf. Vanaf volgende maand is Peter Smink verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen Nuon. Smink geeft nu leiding aan de Divisie Sustainable Energy Projects.

Job Cohen
Het bestuur van Cedris heeft Job Cohen (65) voorgedragen als nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie van de sociale werkvoorzieningsbedrijven. Hij volgt Iris van Bennekom op, die haar functie neerlegde per 1 juli. De benoeming wordt op 20 augustus aanstaande voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van Cedris. Cohen was eerder PvdA-leider, burgemeester van Amsterdam, staatssecretaris van justitie en onderwijs en rector van de Universiteit Maastricht.

Marieke Huisman
De Nederlandse Prijs voor beste ICT-onderzoek 2013 gaat naar dr. Marieke Huisman. Informatica-onderzoeker Huisman leidt aan de Universiteit Twente een team dat werkt aan betrouwbaarheid en correctheid van parallelle software. Dat zijn computerprograma's waarin verschillende processen tegelijk lopen. Dit maakt de software sneller, maar de verschillende processen kunnen elkaar verstoren, waardoor computers kunnen vastlopen of verkeerde resultaten geven. Het onderzoek van Huisman helpt deze bugs en crashes te elimineren.

Marcus Miller
Componist, producent en bassist Marcus Miller heeft zondag tijdens het North Sea Jazz Festival in

Rotterdam de Radio 6 Icon Award gewonnen. De jury roemt de 54-jarige Miller om zijn grote vakmanschap en muzikaliteit. Als producent ontving Miller diverse Grammy's, als bassist maakte hij furore op meer dan 500 albums van verschillende soul- en jazzmuzikanten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden