personalia

Coen Verbraak
Journalist Coen Verbraak schrijft het boek 'De ziel van Oranje' voor de tiende editie van de Maand van de Geschiedenis. Hiervoor interviewt hij bekende sociologen, historici en schrijvers over tweehonderd jaar koninkrijk. Verbraak interviewt de schrijfsters Jutta Chorus van 'Beatrix' en Annejet van der Zijl van 'Bernhard'. Ook interviewt hij de historici Cees Fasseur en Maarten van Rossem en de sociologen Paul Schnabel en Jolande Withuis. Het thema van de maand van de geschiedenis - in oktober - is dit jaar 'Vorst & Volk' en sluit aan bij de troonswisseling en de viering van tweehonderd jaar koninkrijk.

Van den Brink en Knevel
Omdat ook Tijs van den Brink en Andries Knevel de komende tijd op vakantie willen maar hun avondlijke talkshow wel gewoon doorgaat, hebben de twee een lange reeks aan gastpresentatoren uitgenodigd: Antoine Bodar, Michael Boogerd, Wouter Bos, Johan Derksen, Helga van Leur, Lucille Werner, Arend Jan Boekestijn, Mathijs Bouman, Kees Jansma, Astrid Kersseboom, Jan Marijnissen, Maarten van Rossem, Sabine Uitslag (foto) en Leontien Zijlaard-van Moorsel. Die schuiven om beurten een of twee avonden aan om een van de twee naamgevers van het programma bij te staan. Bij de zoektocht naar presentatoren hebben de makers gekeken naar mensen die vaak te gast zijn geweest in talkshows. "Het kan haast niet anders of zij hebben weleens gedacht: Dat zou ik heel anders doen", zegt Van den Brink. Hij wordt van 15 tot 26 juli bijgestaan door de gastpresentatoren, Knevel van 29 juli tot 9 augustus. Daarna presenteert het duo nog enkele weken samen.

Prins of prinses van Cambridge
De baby van prins William en Kate zal als eerste de titel prins of prinses van Cambridge dragen. Dat maakte Buckingham Palace gisteren bekend. De volledige titel van de jongste Britse troonopvolger (uitgerekend op 13 juli) wordt Zijne Koninklijke Hoogheid prins van Cambridge of Hare Koninklijke Hoogheid prinses van Cambridge.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden