personalia

Frans Ronnes

CDA'er Frans Ronnes is benoemd tot waarnemend burgemeester van Laarbeek. Zo lang als nodig is neemt hij de taken over van D66-burgemeester Hans Ubachs. De gemeenteraad heeft het vertrouwen in hem opgezegd. Er loopt een onderzoek naar onder andere de beweringen van Ubachs dat hij is geïntimideerd en onder druk is gezet door een voormalige wethouder, die nu raadslid is. Ubachs weigerde te vertrekken na de motie van wantrouwen, maar legt gedurende het onderzoek wel zijn taken neer.

Pieter-Christiaan

Prins Pieter-Christiaan wordt naast Paul Rosenmöller ambassadeur van JOGG, jongeren op gezond gewicht. JOGG probeert overgewicht bij jongeren tot 19 jaar tegen te gaan. Bewegen, sporten en gezond eten zijn de hoofdbestanddelen van de lokale programma's. Pieter-Christiaan, derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven, is ook voorzitter van Laureus Nederland, een internationale beweging die jongeren uit achterstandswijken stimuleert om gezonder te leven.

NS Publieksprijs

Bij 'De Wereld Draait Door' zijn gisteravond de nominaties bekendgemaakt voor de NS Publieksprijs 2014. Tot 19 november kan iedereen stemmen op een van de zes genomineerde boeken: 'De kraamhulp' van Esther Verhoef, 'Debet' van Saskia Noort, 'Geachte heer M.' van Herman Koch, 'Kieft' van Michel van Egmond, 'Toen ik je zag' van Isa Hoes en 'Ventoux' van Bert Wagendorp. Op 19 november wordt in 'DWDD' bekendgemaakt welk boek de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee Boek van het Jaar wordt. Vorig jaar ging de prijs naar 'Gijp' van Michel van Egmond. Ruim 96.000 mensen brachten hun stem uit. Esther Verhoef (2011) en Herman Koch (2009) wonnen de NS Publieksprijs al eerder. De prijs bestaat uit een bedrag van 7500 euro, een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman en een treinabonnement eerste klas.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden