personalia

Pauline van der Meer Mohr

Bestuursvoorzitter Pauline van der Meer Mohr van de Erasmus Universiteit legt haar functie begin volgend jaar neer. Het is nog niet bekend wie haar functie overneemt. Van der Meer Mohr is sinds 2010 voorzitter van de universiteit.

Jakaya Kikwete

President Jakaya Kikwete (1950) van Tanzania brengt van zondag 7 tot en met dinsdag 9 juni een bezoek aan Nederland. Koning Willem-Alexander zal Kikwete maandagmiddag ontvangen op paleis Noordeinde. Ook heeft Kikwete een ontmoeting met premier Mark Rutte.

Stefan Hertmans

De Vlaamse auteur Stefan Hertmans (1951) is gevraagd het Poëziegeschenk voor 2016 te schrijven. Het boekje wordt verspreid tijdens de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. In 2016 staat het thema 'herinneren' centraal, onder het motto 'Jaren die druppelend versmelten'. Hertmans publiceerde romans, verhalen, essays en vele dichtbundels, waaronder het in 1999 voor de VSB-Poëzieprijs genomineerde 'Goya is een hond'. Recent scoorde Hertmans een internationale bestseller met 'Oorlog en terpentijn', een roman over de Eerste Wereldoorlog waarin ook de herinnering centraal staat. Hij won er de AKO Literatuurprijs mee.

Theo Boer

Ethicus Theo A. Boer wordt bijzonder hoogleraar op de Lindeboom Leerstoel voor Ethiek van de Zorg aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Maandag zal hij een inaugurele rede uitspreken met als titel: 'Wie kennis vermeerdert, ethische noties bij vroegdiagnostiek en voorspellende geneeskunde'.

Henk van Hout en Marius van Leeuwen

De Raad van Kerken in Nederland krijgt een nieuwe leiding. Voorzitter Henk van Hout en vicevoorzitter Marius van Leeuwen stoppen na acht jaar. Het overlegorgaan voor christelijke kerkgemeenschappen kiest 10 juni een nieuw presidium.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden