personalia

Rabarber

De jeugdfilm 'Rabarber' heeft in Cannes een Emmy Kids Award gewonnen. De film van Maarten Lebens en Mark de Cloe was een van de vier jeugdprogramma's van de publieke omroep die waren ingestuurd voor de prijs. Rabarber gaat over een samengesteld gezin.

undefined

Rien Fraanje

Bestuurskundige Rien Fraanje is benoemd tot directeur van het Wetenschappelijk Instituut (WI) voor het CDA. Hij was sinds januari 2014 al in dienst van het WI en fungeerde het afgelopen jaar als waarnemend directeur. Fraanje werkte daarvoor als senior-adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur.

undefined

Bert Groenewegen

De NS hebben een nieuwe financiële topman, Bert Groenewegen. Hij gaat vanaf 15 september aan de slag. Tot vorig jaar was hij financieel topman bij kabelaar Ziggo, waar hij werkte aan de beursgang en de overname van Ziggo door het Amerikaanse moederbedrijf van UPC. Daar verdiende hij circa 10 miljoen euro extra aan. Eerder werkte hij voor krantenbedrijf PCM, inmiddels in handen van het Belgische bedrijf De Persgroep.

Groenewegen was financieel topman toen private investeerder Apax PCM opzadelde met schulden. Toen Apax in 2007 vertrok met een winst van ruim 100 miljoen euro, streken andere PCM-bestuurders gigantische bonussen op.

Groenewegen was de enige die niet wegging. Hij stortte zijn bonus van zo'n 8 ton terug. Hij leidde het bedrijf tot de overname door De Persgroep in 2010 was voltooid.

undefined

Kees Rade

Kees Rade, de ambassadeur voor duurzame ontwikkeling, krijgt er een nieuwe functie bij: Arctisch ambassadeur. Hij moet het polaire beleid van het kabinet, met duurzame ontwikkeling en bescherming van natuur en milieu, vorm gaan geven. Met het oog op de stijging van de zeespiegel wil Nederland een grotere rol in de Arctische Raad, het belangrijkste overlegorgaan voor het Noordpoolgebied.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden