personaliatips: personalia@trouw.nl

Joan Ferrier, sinds de oprichting in 1998 directeur van E-Quality, neemt deze maand afscheid. Onder haar leiding ontwikkelde de organisatie zich tot een kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit, met de verbinding van gender en etniciteit als rode draad. E-Quality doet onderzoek, maakt beleidsanalyses en geeft beleidsadviezen. Een van de meest recente onderzoeken betreft mentorprojecten die jongeren helpen hun sociale positie te verbeteren en maatschappelijk vooruit te komen. Binnenkort fuseert E-Quality met Aletta tot een nieuw kennisinstituut voor emanicipatie en vrouwengeschiedenis. Daarmee sluit Ferrier haar periode bij het kenniscentrum af.

Guido Dolmans, plastisch chirurg bij het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen, heeft de prestigieuze International Dupuytren Award 2012 gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn studie naar genetische factoren bij Dupuytren, ook koetsiershand genoemd. Dat is een aandoening waarbij zich een harde streng in de handpalm van de ringvinger, middelvinger of pink vormt. Dolmans bewees dat genetische factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van de ziekte. Hij kreeg de award overhandigd aan de Universiteit van Leuven in België.

Bert Jaarsma en Jos Kleiboer

vormen samen per 1 mei de nieuwe directie van de Koninklijke Metaalunie, de ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Ze volgen Harm Jan Keijer op die in verband met zijn pensionering als directeur is teruggetreden.

Jaarsma (55) is vooral verantwoordelijk voor de organisatie, voor de belangenbehartiging en de branches. Kleiboer (42), die bij de BOVAG manager werkgeverszaken was, neemt het beleid en de externe vertegenwoordiging voor zijn rekening.

Rodrigo Rato, de topman van de Spaanse bank Bankia, is gisteren opgestapt. De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) noemde zijn vertrek de beste optie voor de bank die bijna bezwijkt onder de problemen in de Spaanse vastgoedsector.

Het ministerie van economische zaken werkt aan een reddingsactie voor Bankia. Het plan moet volgens ingewijden zorgen voor 'een grote schoonmaak'. Daarbij zal ook belastinggeld worden ingezet.

De bank, die is ontstaan door de fusie van zeven grote regionale spaarbanken, heeft van alle Spaanse banken de grootste hoeveelheid slechte leningen aan de vastgoedsector verstrekt.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden