personaliatips: personalia@trouw.nl

Dorian van Rijsselberghe, de windsurfer die tijdens de Olympische openingsceremonie de Nederlandse vlag zal dragen, doet niet onder zijn eigen naam aan de spelen mee. Van de organisatie heeft hij een zeil gekregen met een sticker met de naam 'Van Rijsselberg' erop. Hij zal weliswaar een nieuwe sticker krijgen, maar dan met de naam 'Van Rijsselberge', dus zonder 'h'. Want dat is de naam die hij in zijn paspoort heeft staan. De 'h' in zijn naam is weggevallen toen zijn grootvader werd ingeschreven bij de burgerlijke stand, vermoedt de windsurfer. "Maar ik weet niet beter dan dat ik Van Rijsselberghe heet."

Joris Marseille (32), is met ingang van september het nieuwe gezicht van het NOS Jeugdjournaal. Marseille komt uit de eigen NOS-stal. Sinds 2004 werkt hij al op de redactie van het Jeugdjournaal, dat bedoeld is voor kijkers in de leeftijdscategorie negen tot twaalf jaar. Marseille is de opvolger van Pepijn Crone die onlangs overstapte naar het RTL Nieuws. Met deze benoeming is het presentatieteam van het NOS Jeugdjournaal weer op volle sterkte.

Jouke van Dijk is benoemd als voorzitter en directeur van de Waddenacademie, een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen dat tot taak heeft de versnipperde kennis over het waddengebied bij elkaar te brengen en te vergroten. Van Dijk is voor twee dagen per week verbonden aan de Waddenacademie.

Daarnaast is hij is hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tom Toumazis stapt na een jaar alweer op als topman van het Britse uitgeefconcern Mecom, het moederbedrijf van de Nederlandse uitgever Wegener. Zijn vertrek hangt samen met de behoefte van Mecom aan een nieuwe strategie om de waarde van het bedrijf voor aandeelhouders te vergroten. Na reorganisatie is een bestuursvoorzitter niet lmeer nodig. Toumazis trad pas vorig jaar augustus aan. Hij zal op 1 september vertrekken. Er komt geen vervanger.

Chris Rijksen, vierdejaars studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, heeft de Pride Photo Award 2012 gewonnen. Haar foto uit de serie 'Gender as a performance', werd door een internationale jury gekozen uit 1.678 ingezonden foto's. De serie waarvan de winnende foto deel uitmaakt, zal in oktober samen met de andere veertien winnende series te zien zijn in de Oude Kerk te Amsterdam. De Pride Photo Award is een initiatief van onder meer homobelangen- organisatie COC.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden