personaliatips: personalia@trouw.nl

George Hearst, oud-topman van de Hearst Corporation is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Amerikaanse uitgever van Cosmopolitan, ELLE, Esquire en Marie Claire bekend gemaakt. Hearst, kleinzoon van de beruchte krantenmagnaat William Randolph Hearst, leidde het bedrijf tot 1996. Hearst Corporation heeft naast enkele gerenommeerde tijdschriften ook enkele televisiestations in handen.

Prof. dr. G.J.L.M. (Gerty) Lensvelt-Mulders is de nieuwe rector-magnificus en voorzitter van het nieuwe college van bestuur van de Universiteit voor Humanistiek dat op 1 juli aanstaande aantreedt. Lensvelt-Mulders, hoogleraar wetenschapstheorie, methodologie en onderzoeksleer is nu tweede lid van het college van bestuur. Die functie gaat nu naar drs. C.W.A. (Chris) Gerritsen, die de afgelopen jaren in de raad van toezicht de rol van portefeuillehouder financiën vervulde.

De historica professor Joan Scott van het Institute for Advanced Study, Princeton bekleedt het komend najaar als laatste de Vrede van Utrecht wisselleerstoel bij het Centre for the Humanities aan de Universiteit Utrecht. Scott heeft wereldfaam verworven op het gebied van genderstudies en cultuurgeschiedenis. Als Vrede van Utrecht hoogleraar zal zij zich bezighouden met de positie van vrouwen en homoseksuelen in de multiculturele Europese samenleving, voortbordurend op haar succesvolle boek 'The Politics of the Veil' (2007).

Marianne L. van Praag (1956) is afgelopen zondag geïnstalleerd als nieuwe rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Van Praag studeerde in 2008 af aan de rabbijnenopleiding van het Levisson Instituut in Amsterdam. Sindsdien was zij rabbijn van de LJG Gelderland. Van Praag is van huis uit onderwijzeres en gaf 25 jaar Joodse les in de LJG Den Haag.

Bram Schilham wordt per 1 juli chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws. Hij is de opvolger van Bart Leferink die eerder dit jaar is toegetreden tot de hoofdredactie daarvan. Schilham, die de post op het Binnenhof de afgelopen maanden al tijdelijk waarnam, was bij de NOS 'themacorrespondent' met als specialisatie klimaatverandering en energiepolitiek.

Het Binnenhof is geen onbekend terrein voor Schilham. Voordat de afgestudeerde politicoloog op 1 december 2009 aan de slag ging als themacorrespondent werkte hij veertien jaar als politiek verslaggever en commentator op de Haagse redactie van de NOS.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden