personaliatips: personalia@trouw.nl

Milja Praagman heeft de prijs voor het Prentenboek 2013 gewonnen. De auteur en illustrator sleepte de prijs in de wacht met 'Nog 10 nachtjes slapen'. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 verschenen. In totaal selecteerden zij tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2013, van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Willem Vermeend, oud-staatssecretaris van financiën en oud-minister van sociale zaken en werkgelegenheid (1994-2002) is benoemd tot honorair Professor of Economics and Internet Business bij de Maastricht School of Management (MSM) te Maastricht. De internetondernemer zal zich onder meer bezighouden met het ontwikkelen van internationale programma's op het terrein van internetbusiness (e-business).

Sandra van Dulmen, programmaleider bij het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel is benoemd tot 'visiting professor' aan de afdeling Gezondheidswetenschappen van Buskerud University College in Drammen, Noorwegen. Professor Van Dulmen gaat in Noorwegen promovendi begeleiden, meewerken aan gezamenlijke publicaties en onderzoeksvoorstellen en colleges geven. De samenwerking vloeit voort uit de al jaren bestaande werkrelatie met Noorse onderzoekers en hoogleraren op het terrein van communicatie in de gezondheidszorg. Sandra van Dulmen blijft verbonden aan het Nivel en als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Anne Marije de Vries Lentsch wordt per 1 juni hoofdredacteur van Cosmopolitan. Zij volgt Claudia Straatmans op die hoofdredacteur van de nieuwe Sanoma glossy Fab is geworden. De Vries Lentsch werkte eerder bij Sanoma Media in diverse marketingfuncties. De laatste jaren was ze marketingmanager van Grazia en Marie Claire.

Michail Gorbatsjov, voormalig Sovjet-leider, heeft gisteren uit handen van de Russische president Dimitri Medvedev de hoogste Russische onderscheiding gekregen.

De zogenoemde Orde van Sint-Andreas de Eerstgeroepene was de hoogste ridderorde binnen het Russische Rijk. Ten tijde van de Sovjet-Unie werd de orde niet uitgedeeld, maar in 1998 werd deze weer als hoogste onderscheiding in ere hersteld.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden