personaliatips: personalia@trouw.nl

Carolyn Christov-Bakargiev (1957) is de invloedrijkste persoon in de internationale kunstwereld, volgens de jaarlijkse top-100-lijst van kunsttijdschrift Art Review. Curator Christov-Bakargiev was dit jaar verantwoordelijk voor kunstmanifestatie Documenta 13 in het Duitse Kassel. Deze jongste editie van de vijfjaarlijkse tentoonstelling trok 110.000 bezoekers meer dan de voorlaatste in 2007. In honderd dagen bezochten 860.000 mensen Documenta 13.

De Amerikaanse Christov-Bakargiev is directeur van het Museo d'Arte Contemporanea del castello di Rivoli in Turijn. De Chinese dissident Ai Weiwei zakte op de ranglijst van Art Review van de eerste naar de derde plaats. De Russische protestpunkgroep Pussy Riot staat op plaats 57.

Floor Sietsma (1992) is uitverkozen tot Nerd van het Jaar 2012, een titel die dit jaar voor het eerst is toegewezen door het populair-wetenschappelijke tijdschrift Quest. Er waren zes kandidaten genomineerd.

De twintigjarige Sietsma heeft een indrukwekkend cv. Basisonderwijs en vwo doorliep ze versneld, deels met zelfstudie, waarna ze op haar twaalfde begon aan haar studie informatica en wiskunde. Daarmee was ze de jongste persoon ooit die naar een Nederlandse universiteit ging. Sinds twee jaar werkt Sietsma aan haar promotie bij het Centrum Wiskunde & Informatica in Amsterdam.

Rijkman Groenink (1949) is benoemd tot bestuurslid van het Nationale Toneel, vanwege zijn 'financiële kennis en ervaring in het bedrijfsleven'. De bankier vertrok eind 2007 als topman bij ABN Amro, ten tijde van de slecht afgelopen overname door Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander. Zijn vertrekpremie leidde destijds tot veel ophef.

Als bestuurslid van het Nationale Toneel schuift hij aan naast onder meer voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer en voormalig PvdA-Kamerlid Marjet van Zuijlen.

Sybilla Dekker (1942) heeft in Washington een internationale onderscheiding gekregen voor haar jarenlange inzet voor het stimuleren van leiderschap en emancipatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. De World of Difference 100 Award wordt uitgereikt door The International Alliance for Women.

VVD'er Dekker was minister van volkshuisvesting in de kabinetten-Balkenende II en III. Sinds 2008 is ze voorzitter van Stichting Talent naar de Top die de doorstroom van vrouwen naar topposities wil bevorderen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden