personaliatips: personalia@trouw.nl

Ernst Hirsch Ballin heeft deze week de Adriaan Borstprijs 2012 ontvangen van de stichting Christelijk-Sociaal Congres. Deze prijs gaat naar mensen die zich op bijzondere wijze actief hebben betoond op het terrein van christelijk-sociaal denken en handelen. De jury looft de hoogleraar en oud-minister vanwege zijn inzet voor sociale gerechtigheid en voor zijn verbinding tussen woord en daad. Hirsch Ballin heeft de prijs ter waarde van 10.000 euro bestemd voor Icco en Comensha.

Hirsch Ballin krijgt de prijs vanwege zijn verdiensten voor de samenleving, als politicus, wetenschapper en geëngageerd gelovige. De jury herkent in zijn publieke optreden 'onmiddellijk de rode draad van grote maatschappelijke betrokkenheid'.

Elsa Graneveld is woensdag op 95-jarige leeftijd in een verpleeghuis in Zeist overleden. Iedereen op Curaçao kende haar echter als tante Elsa, oftewel yùfrou Elsa of chichi Elsa. Als vroedvrouw hielp zij op het eiland naar schatting 12.000 kinderen op de wereld komen.

Graneveld werd in 1917 geboren in Willemstad, maar haalde haar mulodiploma in Nederland. Na haar opleiding verloskunde werd ze aangesteld tot vroedvrouw in het stadsdistrict, waar zij tot haar pensionering werkzaam bleef. In 1989 werd Graneveld voor haar vele verdiensten door de Curaçaose overheid in het zonnetje gezet. De laatste jaren van haar leven woonde tante Elsa wederom in Nederland.

De Nederlandse gangsterrapper Quincy Soetosenojo (30) is woensdag in Amsterdam begraven. Zijn rappersnaam was Sin Quin. Vorige week zondag werd hij vlakbij zijn huis in de Amsterdamse Bijlmer doodgeschoten. Over de precieze toedracht is nog niets bekend.

Bij zijn begrafenis waren zo'n tweehonderd leden van de motorclub Satudarah aanwezig. Ze vormden een erehaag. Soetosenojo was aspirant-lid van Satudarah, maar hij werd tijdens de begrafenis posthuum tot volledig lid uitgeroepen. Hij was ook oprichter van de Amsterdamse afdeling van de Crips, een beruchte bende uit de VS.

De moeder van Soetosenojo riep tijdens de begrafenis op om de dood van haar zoon niet te wreken, aldus Het Parool van gisteren, omdat het geweld in Amsterdam Zuidoost moet stoppen. Zij had de moordenaar van haar zoon vergeven. "Niemand hoeft mij blij te maken door achter de dader aan te gaan. Laat geen moeder dit beleven."

Volgens de Amsterdamse krant stond de ene helft van de zaal toen applaudiserend op en bleef het getatoeëerde deel zitten.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden