personaliatips: personalia@trouw.nl

Aartsbisschop Desmond Tutu krijgt op 24 september een eredoctoraat uitgereikt van de Rijksuniversiteit Groningen. De Zuid-Afrikaanse geestelijke ontvangt die op voordracht van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap vanwege zijn optreden als voorzitter van de Waarheids- en Verzoeningscommissie, en zijn maatschappelijke verdiensten op het gebied van de gezondheidszorg.

Tutu was de eerste zwarte aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Kaapstad. Voor zijn inspanningen in de strijd tegen de apartheid ontving hij in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede. In 2006 ontving hij de mensenrechtenprijs Light of Truth Award en in augustus 2009 werd hij door de Amerikaanse president Barack Obama onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom.

Prinses Margriet is deze week te gast bij het programma 'De Klassieken' op Radio 4. Dat maakte de Avro gisteren bekend. In de rubriek 'Het Klassieke Hart' laat de prinses elke dag één van haar favoriete muziekstukken horen.

'De Klassieken' is elke werkdag te horen van 9 tot 12 uur en wordt gepresenteerd door Maartje van Weegen. Vanaf september neemt Clairy Polak de presentatie over. Eerdere gasten waren onder anderen prinses Irene en premier Mark Rutte.

Mickey Mouse en Winnie de Poeh hebben vrijdag opgetreden tijdens een concert in Noord-Korea, ter ere van de nieuwe leider Kim Jong-un. Ook Minnie en Teigetje dansten mee in scènes uit films als 'Sneeuwwitje' of 'Dombo'. Dat blijkt uit foto's die zijn vrijgegeven door de Noord-Koreaanse staatstelevisie.

Vermoedelijk was dit de eerste keer dat Disneyhelden in zo'n grote voorstelling figureerden. Winnie en Mickey waren al een paar jaar populair bij kinderen, en sierden rugzakken en etuis, ingevoerd uit China. Maar dit optreden lijkt een duidelijke breuk met het verleden waarin de Verenigde Staten als de grote vijand werden gezien. Het is niet duidelijk of de Noord-Koreaanse autoriteiten toestemming van Disney hadden om de figuren te laten optreden.

De buren van Susan Boyle hebben het helemaal gehad met de zangkunsten van de Britse zangeres. The Sun schrijft dat ze al verschillende keren hebben geklaagd over geluidsoverlast, omdat Boyle voortdurend mee zou zingen met haar eigen cd's.

Volgens de buren is het gezang zo hard dat ze de televisie amper kunnen horen. "Het is het eerste wat we in de ochtend horen als we opstaan en het laatste als we 's avonds weer naar bed gaan", aldus de buurvrouw.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden