personaliatips: personalia@trouw.nl

Gers Pardoel is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent van 2012. De rapper kreeg zaterdagavond op popfestival Paaspop in Schijndel de bijbehorende award uitgereikt. Naast Gers maakten ook Kensington, Chagall, Dotan en Chef'Special kans op de Serious Talent Award. De genomineerden traden allemaal op tijdens Paaspop, dat geldt als de officieuze start van het festivalseizoen.

De Serious Talent Award maakt deel uit van de 3FM Awards, de muziekprijzen die het radiostation jaarlijks uitreikt. Tijdens de grote awardshow op 12 april worden de publieksprijzen toegekend. Gers Pardoel heeft dit jaar de meeste nominaties op zijn naam staan. Hij maakt nog kans op de prijzen voor beste hiphop artiest, beste single, beste album en beste nieuwkomer.

Mike Wallace, nieuwslezer en verslaggever van het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 Minutes, is zaterdagavond overleden. Wallace (93) stond in de Verenigde Staten te boek als een onvermoeibare reporter. Hij interviewde onder anderen Jack Kevorkian, de arts die meer dan 130 ongeneeslijke mensen hielp een einde aan hun leven te maken en hiervoor in de gevangenis belandde. Ook Amerikaanse presidenten en diverse andere beroemdheden lieten zich in de loop der jaren door Wallace ondervragen.

Stratos Kantzelis uit Griekenland heeft met zijn Dressing Fore- thought de Schoonhoven Silver Award 2012 gewonnen. De prijs voor zilversmeden werd afgelopen week in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven uitgereikt. Het kunstwerk van Kantzelis bestaat uit een uit ragfijn zilverdraad opgebouwde mannentorso. Aan de wedstrijd deden 22 deelnemers mee, onder meer uit Zuid-Korea, Australië en Canada.

Bram Bart, bekend als stem van TomTom en Bob de Bouwer, is op 49-jarige leeftijd overleden. Bij de acteur en regisseur werd drie weken geleden alvleesklierkanker geconstateerd. Barts stem was ook vaak te horen op radio en tv, onder meer in Sesamstraat en op Discovery Channel. Verder acteerde hij onder meer bij De Appel en Joop van den Ende.

Rinus Minderhoud en Henk Slijkhuiszijn herbenoemd als leden van de raad van commissarissen van verzekeraar Achmea. Arnold Walravens (voorzitter raad van commissarissen) en Flip Buurmeijer zijn teruggetreden volgens het rooster van aftreden. Al eerder was bekend dat Erik van de Merwe het voorzitterschap van de raad zal gaan vervullen. Verder vertrekt Thomas van Rijckevorsel per 30 juni uit de raad van bestuur. Hij was sinds 2008 lid en specifiek verantwoordelijk voor Interpolis, de grootzakelijke relaties en de bancaire activiteiten. Reden voor dit besluit is de wens om meer tijd te hebben voor zijn privéleven. Tot aan zijn benoeming bij Achmea was hij directeur bij Rabobank Nederland.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden