personaliatips: personalia@trouw.nl

Homobelangenorganisatie COC Nederland heeft een nieuwe voorzitter: Tanja Ineke. Zij is zaterdag gekozen als opvolger van Vera Bergkamp. Dat liet het COC zaterdag weten. Bergkamp gaat de Tweede Kamer in als Kamerlid voor D66. Ineke is in het dagelijks leven directeur bestuurszaken bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Daarnaast was zij de afgelopen zes jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen. Ze is getrouwd en heeft twee pleegdochters en een parttime pleegzoon.

Marcella Breedeveld, nu nog adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, gaat samen met binnenlandchef Gretha PamaNRC Next leiden. Zij vervangen Rob Wijnberg, die vorige week stopte als hoofdredacteur. Egbert Kalse en Marike Stellinga worden nieuwe adjunct-hoofdredacteuren van NRC Handelsblad.

Richard Groenendijk is de winnaar van de Poelifinario. De VSCD Cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen ging naar 'Alle dagen', de achtste solovoorstelling van Groenendijk. De jury prees de cabaretier om zijn prachtige uitgebalanceerde programma. "Hij lijkt terloops wat anekdotes te vertellen maar juist onder die grappige verhalen zitten veel meer lagen verborgen. Zoet, zuur, zout en bitter door elkaar. Integer en extravert. Groenendijk is een cabaretier die zijn vak volledig verstaat."

De Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veebelovende artiest, ging naar Ali B. De zanger en rapper is dus nu ook officieel bekroond als cabaretier. Ali Bouali, zoals zijn echte naam luidt, kreeg de prijs naar aanleiding van zijn programma 'Ali B. geeft antwoord'. In die voorstelling 'gunt het multitalent zonder gêne het publiek een inkijkje in zijn gevarieerde leven, waarbij hij luchtige verhalen afwisselt met diep ontroerende ontboezemingen over zijn gokverslaving en de liefdevolle verhouding met zijn moeder. Met een zoeker en ongewekte dwarrelaar als Ali B. weet je nooit wat hij morgen gaat doen, maar o, wat zouden we hem graag op het cabaretpodium blijven zien', aldus de jury.

Prinses Luisa, de dochter van prins Carlos en prinses Annemarie, is zaterdag gedoopt in de Noord-Italiaanse stad Parma. Monseigneur Enrico Solmi, de bisschop van Parma, voerde de doopplechtigheid uit in de 13de-eeuwse doopkapel in het centrum van de stad. De ouders kozen ervoor hun dochtertje in Parma te laten dopen omdat de stad voor hen een historische en symbolische betekenis heeft.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden