personaliatips: personalia@trouw.nl

Duivenmelker Gert Jan Beute uit Wilhelminaoord vertrekt in december naar New York om ex-bokser Mike Tyson te helpen bij de selectie van duiven, meldt omroep RTV Drenthe. Tyson, die ooit zijn tegenstander een oor afbeet, kweekte al postduiven voordat hij met boksen begon en bezit op dit moment ruim tweeduizend postduiven. Beute staat wereldwijd bekend als autoriteit op het gebied van postduiven.

De speelfilm 'Kauwboy' van regisseur Boudewijn Koole wordt namens Nederland ingezonden voor de Oscarverkiezing. De film dingt mee naar een nominatie voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. Een selectiecommissie heeft Kauwboy gekozen uit 22 inzendingen. De film over de liefde van een jongen voor zijn kauw sleepte al diverse prijzen op filmfestivals in de wacht, onder meer in Tokio en Berlijn. "Ik ben geweldig trots", reageert regisseur Koole op de inzending.

Neil Armstrong, de eerste mens op de maan, wordt begraven op zee. Dat heeft de familie van de op 25 augustus overleden astronaut gisteren laten weten. Tijdstip en plaats van de ceremonie zijn nog niet bekendgemaakt. Voor hij werd opgenomen in het ruimtevaartprogramma was Armstrong gevechtspiloot bij de Amerikaanse marine.

Op 13 september wordt in Washington een publieke herdenkingsdienst voor Armstrong gehouden.

Dr. Liesbeth Kester is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de dr. Gerard Veringa-leerstoel van de Open Universiteit. Deze leerstoel voor multimediale educatie wordt medegefinancierd door de NTR. Kester zal onderzoek doen naar het ontwerp en gebruik van multimedia voor educatie.

Zarayda Groenhart stopt als presentatrice bij BNN. De dertigjarige Groenhart presenteerde onder meer 'Spuiten en Slikken' en 'Try Before You Die'. Ze begon in 2007 bij BNN. Daarvoor werkte ze onder meer voor muziekzenders The Box en TMF. "Na vijf jaar BNN wil Zarayda haar vleugels uitslaan", aldus een BNN-woordvoerder. "Ze heeft heel veel ideeën en is heel ambitieus, maar heeft nog geen concreet plan."

Prof.dr. Mathijs van Dijk is benoemd tot bijzonder hoogleraar Business Administration aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University vanwege het Erasmus Trustfonds. De leerstoel is ingesteld om fundamenteel onderzoek naar de organisatie en het functioneren van hedendaagse financiële markten te stimuleren.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden