personaliatips: personalia@trouw.nl

Jack Tramiel is op 83-jarige leeftijd overleden. Computerpionier Tramiel was de oprichter van Commodore International, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Commodore 64. Deze meest verkochte personal computer aller tijden werd in de jaren tachtig gemaakt. De als Jacek Trzmiel geboren Pool overleefde als kind het concentratiekamp Auschwitz. Hij verhuisde na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten. Daar legde hij zich eerst toe op de ontwikkeling van typemachines en elektronische rekenmachines en later op computers.

Prinses Ariane is gisteren vijf jaar geworden. De jongste dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima vierde haar verjaardag op school en thuis. Ze zit in groep twee van de Bloemcampschool in Wassenaar, waar ook haar zusjes Amalia en Alexia op zitten. Ariane heeft als hobby's pianospelen, zwemmen, judo en ballet.

Just Spee is de nieuwe bestuursvoorzitter van de internationale Endemol Group geworden. Spee was sinds vorig jaar juni al verantwoordelijk voor de leiding van de wereldwijde televisieproducent, samen met Marco Basetti. Endemol heeft gisteren de definitieve benoeming van Spee bekendgemaakt.

In juni vorig jaar trad de vorige bestuursvoorzitter, Ynon Kreiz, terug. Toen nam Spee samen met Basetti de leiding op tijdelijke basis over. Dat Basetti zou vertrekken, is al eerder aangekondigd volgens Endemol.

Wubbien Wesselink en Heidi de Kam van GGZ Nederland hebben de eerste Ria van der Heijdenprijs gewonnen, een trofee voor initiatieven waarmee chronisch psychiatrische patiënten worden geholpen. Beide prijswinnaars namen vorig jaar het initiatief tot een speciaal hospice waarin deze groep - die vaak niet welkom is in een gewoon hospice - de laatste levensdagen kan doorbrengen. De prijs, een kunstwerk en vijfduizend euro, is vernoemd naar de inmiddels overleden oprichtster van Ypsilon, de vereniging voor familieleden van chronisch psychiatrische patiënten.

Raf Simons gaat het modehuis Christian Dior leiden. De Belg volgt sterontwerper John Galliano op, die vorig jaar werd veroordeeld voor antisemitische uitlatingen en op staande voet ontslag kreeg.

Kysia Hekster, correspondent van NOS Nieuws in Rusland, wordt de nieuwe verslaggever voor het Koninklijk Huis. Ze volgt in de zomer Marieke de Vries op, die correspondent in China wordt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden