personaliatips: personalia@trouw.nl

Willibrord van Beek, voormalig VVD-Kamerlid, gaat zich als verkenner buigen over een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten van Flevoland. Hij gaat de komende week om de tafel met de voorzitters van de 11 fracties.

Van Beek wil op woensdag 17 oktober, tijdens de eerstvolgende Statenbijeenkomst, zijn bevindingen presenteren. Informateur Jan de Reus, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Flevoland, heeft het oud-Kamerlid aangetrokken voor de klus. Na een vernietigend rapport over het natuurproject Oostvaarderswold stapten vorige week alle vier de Flevolandse gedeputeerden op.

Ruud Bik, Leon Kuijs en Jannine van den Berg zijn door minister van veiligheid en justitie, Ivo Opstelten, voorgedragen als lid van de korpsleiding nationale politie. Opstelten heeft Bik bovendien op het oog als plaatsvervangend korpschef.

Van den Berg, Bik en Kuijs zijn al sinds juni 2011 'kwartiermakers' voor de nationale politie.

Van den Berg (1964) was daarvoor korpschef van de politieregio Kennemerland. Bik was van 2007 tot medio 2011 korpschef van het Korps landelijke politiediensten. Kuijs (1956) is op dit moment voorzitter van de Raad van Korpschefs.

Harold Hamersma is de winnaar van de Oeuvreprijs voor wijncolumnisten 2012. Deze estafette-prijs is enkele jaren geleden ingesteld door The Wine & Food Association in Amsterdam.

Hamersma is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad, en schrijft maandelijks voor Plus Magazine. Van zijn hand verschenen onder andere 'Wijnreis door mijn lichaam' en 'De Grote Hamersma 2011' en 'De Grote Hamersma 2012'.

Volgens de winnaar van 2010 John Bindels onderscheidt Hamersma zich door zijn schrijfstijl, humor, bijdrage aan de taalvernieuwing en kritisch observatievermogen.

Bas Mesters is per 1 oktober 2012 benoemd tot directeur van het Expertisecentrum Journalistiek. Hij volgt Shirley Haasnoot op, die de afgelopen drie jaar de dagelijkse leiding had van het expertiscentrum.

Mesters (1965) was de laatste tien jaar correspondent in Italië voor de NOS en NRC Handelsblad. Daarvoor werkte hij anderhalf jaar bij de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid.

Het eerste symposium op de agenda van Mesters is 'Haren, de journalistieke nazit'. Mediaonderzoekers, ombudsmannen en verslaggevers die ter plekke waren kijken terug op de gebeurtenissen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden