personaliatips: personalia@trouw.nl

Huub van der Put (1965) is maandag in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De documentairemaker en fotograaf kreeg in februari 2010 te horen dat hij de dodelijke spierziekte ALS had en dat zijn levensverwachting tussen de anderhalf en drie jaar lag. Hij besloot vanaf dat moment zijn leven, en dat van zijn vrouw en jonge kinderen, vast te leggen met de camera. De foto's zijn ook in boekvorm verschenen. Hij wilde beslist geen beeld achterlaten van een wegkwijnende man, vertelde hij vorig jaar in een interview met Trouw. "Ik wil iemand laten zien die behalve de lichamelijke achteruitgang, vooral geestelijk vooruit is gegaan."

Ger Koopmans, voormalig Tweede Kamerlid van het CDA, wordt directeur van adviesbureau Vondel & Nassau in Amsterdam. Koopmans zat ruim tien jaar in de Kamer, maar werd bij de laatste verkiezingen niet meer op de kandidatenlijst geplaatst. De 50-jarige Limburger zegt nu zijn kennis en ervaring te gaan inzetten voor het bedrijfsleven. In zijn nieuwe functie is hij lobbyist voor bedrijven, maar ook strategisch adviseur voor de overheid.

Jeanette Noordijk is door de raad van toezicht van het Koning Willem I College 's-Hertogenbosch per 1 januari 2013 benoemd tot lid van het College van Bestuur. Per 1 augustus 2013 zal zij Coen Free als voorzitter opvolgen. Hij heeft die functie 23 jaar vervuld. Noordijk is momenteel directeur van de Directie Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Roelf Bolt, schrijver, is zaterdag in zijn woonplaats Utrecht geheel onverwacht overleden. Roelf Bolt (1970) was als jurist en filosoof werkzaam in het universitaire en hbo-onderwijs. Hij had een voorliefde voor werken over medische curiositeiten, rariteitenkabinetten, fantasten en pseudowetenschappers. In 2011 verscheen bij uitgeverij Querido 'Leugenaars en vervalsers. Een kleine encyclopedie van misleiding', hét naslagwerk voor bedriegers en bedrogenen.

André Rieuheeft voor het tweede jaar op rij de Classic Brit Award van Groot-Brittannië gewonnen. De prijs voor het beste album van het jaar werd uitgereikt in de Londense Royal Albert Hall. Daar was ook Anthony Hopkins aanwezig. Hij schreef de titeltrack voor Rieu's winnende album 'And The Waltz Goes On'. Andere genomineerden voor de prijs waren onder anderen Andrea Bocelli en Russell Watson. Rieu is al jarenlang een van de best verkopende artiesten ter wereld.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden