personaliatips: personalia@trouw.nl

André Spooris op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldde NRC Handelsblad, de krant waarvan hij 13 jaar hoofdredacteur was, gisteren. Spoor gaf tussen 1970 en 1983 leiding aan de redactie. Daarna was hij van 1986 tot 1988 hoofdredacteur van tijdschrift Elsevier. Spoor, geboren in Den Haag, begon zijn carrière bij het Nieuw Utrechts Dagblad. Hij werkte als correspondent voor de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) in Bonn en Washington en keerde in 1968 terug om aan de slag te gaan als hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad.

In 1970 fuseerden het Algemeen Handelsblad en de NRC. Spoor wordt ook wel genoemd als de geestelijk vader van de fusiekrant.

Kitty Janssen,actrice,is gisteren overleden op 82-jarige leeftijd. Ze speelde in de populaire televisieseries 'Swiebertje', 'Merijntje Gijzen' en 'De zevensprong', en was ook veel op het toneel te zien. In 1951 maakte ze haar debuut bij de Nederlandse Comedie in 'Een engeltje van niets'. Twee jaar later viel haar talent op in 'Sterren stralen overal', een speelfilm over de emigratie van Nederlanders. Janssen was in 1961 de allereerste Frau Antje, en prees in Duitse reclamespots Edammer kaas aan. In 1969 kreeg ze de Colombina, de toneelprijs voor de beste vrouwelijke bijrol in het stuk 'Little Murders'. Haar doorbraak beleefde ze in de jaren zeventig met 'Who's Afraid of Virginia Woolf' van Edward Albee. Daarin was haar echtgenoot André van der Heuvel haar tegenspeler. Samen speelden zij ook de ouders van Merijntje Gijzen, in de legendarische serie uit 1974 over een katholiek jongetje. Later in haar carrière had Janssen nog rollen in televisieseries als 'M'n dochter en ik', 'Russen' en 'Baantjer'.

Scheidend ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman wordt regiomanager bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. Ze gaat zich bezighouden met de regio Noord (Friesland, Groningen, Drenthe, Zwolle/Flevoland). Wiegman was lid van de Tweede Kamer vanaf 1 maart 2007. Ze had onder meer de portefeuilles volksgezondheid, welzijn, sport, jeugdzorg en landbouw.

Jan Ernst de Groot treedt 1 oktober aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelings- organisatie Hivos. Hij volgt Francine Giskes op die deze functie bijna tien jaar lang vervulde. Giskes blijft burgemeester van Texel, een functie die ze sinds 2009 vervult. De Groot (49) is directeur bij expressbedrijf TNT Express en bekleedde gedurende twintig jaar verschillende managementfuncties bij KLM, waar- onder die van lid van de raad van bestuur.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden