personaliatips: personalia@trouw.nl

Lavinia Meijer (1983) heeft dit jaar de Edison Klassiek Luister Publieksprijs gewonnen voor haar werk 'Fantasies & Impromtus'. De in Zuid-Korea geboren harpiste versloeg in de verkiezing dertien concurrenten. Zowel op nationaal als internationaal gebied wist Meijer de afgelopen vijftien jaar een flink aantal prijzen in de wacht te slepen voor haar werk. Zo won ze in 2009 onder meer de Nederlandse Muziekprijs van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten.

Roland Kip (53) uit Nunspeet is per 1 september benoemd als algemeen directeur van de land- en tuinbouworganisatie LTO Noord. Tot zijn indiensttreding is Kip een van de vijf kwartiermakers van De Nieuwe Vakbeweging. Voor deze opdracht is hij vrijgesteld door zijn huidige werkgever, zorgverzekaar VGZ, waar hij sinds 2007 hoofd personeelszaken is.

Carolinade Bourbon de Parme (37) en Albert Brenninkmeijer (38) zijn zaterdag in Florence in het huwelijk getreden. De jongste dochter van prinses Irene trouwde in de

Basilica di San Miniato al Monte.

Het wettelijk huwelijk was op 21 april.

Bijna de voltallige koninklijke familie woonde de mis bij. Ook prinses Mabel was aanwezig. Voor de aankleding van de in het Engels gehouden huwelijksmis was flink uitgepakt. Zo was het koor van de parochiekerk van de Brenninkmeijers in Chelsea ingevlogen.

De plechtigheid werd geleid door de jezuïet Gregory Brenninkmeijer, een oom van de bruidgeom.

De bruidsjurk was een ontwerp van de Nederlandse couturier Addy van den Krommenacker. Hij verwerkte in de jurk Brugs kant, dat in 1964 ook gebruikt is voor de bruidsjurk van prinses Irene.

Najef bin Abdoel-Aziz (1933), de Saoedische kroonprins, is gisteren in Mekka begraven nadat hij zaterdag in een kliniek in Genève was overleden, vermoedelijk aan kanker. Najef werd kroonprins na het overlijden van zijn broer Sultan, oktober vorig jaar. Sinds 1975 was hij minister van binnenlandse zaken.

Najef stond bekend als aartsconservatief. Hij verzette zich tegen liberale hervormingen, zoals de komst van vrouwen in het raadgevende parlement. Hij trad ook fors op tegen Al-Kaida en maakte een einde aan een reeks bloedige aanslagen van Al-Kaida in Saoedi-Arabië tussen 2003 en 2006.

Aangenomen wordt dat prins Salman (1935), een broer van koning Abdoellah en nu minister van defensie, wordt aangewezen als troonopvolger. Hij geldt als een hervormer en diplomatieke verzoener. Abdoellah, ongeveer 87 jaar, kwakkelt al enige tijd met zijn gezondheid.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden