personaliatips: personalia@trouw.nl

Jikkie van der Giessen is definitief teruggetreden als bestuursvoorzitter van hogeschool Codarts in Rotterdam. Ze was september vorig jaar al tijdelijk teruggetreden toen de hbo-instelling negatief in het nieuws kwam vanwege bestuurlijke chaos en gesjoemel met tentamens en diploma's. Het personeel sprak van een 'verziekte werksfeer'.

In overleg met de raad van toezicht is besloten dat ze definitief niet terugkeert. Van der Giessen was eerder onder meer wethouder in Amsterdam namens D66.

Marc de Hond is komend seizoen nieuw in het presentatieteam van 'KRO De Rekenkamer'. De opnamen van de nieuwe afleveringen starten deze week en de uitzendingen zullen vanaf september te zien zijn op Nederland 3. Onderwerpen die in 'KRO De Rekenkamer' onder meer aan de orde zullen komen zijn: Wat kost kinderopvang? Wat kost een lening? Wat kost een matras?

Joke van Leeuwen is niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van het beste en het mooist geïllustreerde kinderboek van 2011. Zij wist geen van de drie nominaties te verzilveren. Boek.be, de vereniging van Vlaamse uitgevers en verkopers van boeken, maakte de prijswinnaars gisteren bekend.

Vlaming Bart Moeyaert ontving de Boekenleeuw, de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek voor De Melkweg. De Belgische illustrator Leo Timmers kreeg de Boekenpauw, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek voor zijn tekeningen voor Boem. De winnaars krijgen ieder 2500 euro en een gouden speld.

Van Leeuwen maakte kans op beide prijzen met een en hetzelfde boek. Ze schreef Waarom lig jij in mijn bedje? niet alleen, ook maakte ze de tekeningen. Daarnaast was ze genomineerd voor het beste kinderboek voor het vertaalde boek Tien bolle biggetjes keken naar de maan.

Ewoud Dahmen is door koningin Beatrix met ingang van 15 juni benoemd tot Intendant der Koninklijke Paleizen. De intendant verzorgt het beheer en het onderhoud van de drie paleizen die de vorstin in gebruik heeft. Ook beheert hij Jachtslot Het Oude Loo in Apeldoorn en landgoed De Horsten in Wassenaar.

De 39-jarige Dahmen was jarenlang kandidaat-notaris in Den Haag, New York en Amsterdam. Sinds 2008 is hij rentmeester bij de Stichting Landschap Noord-Holland. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor het beheer van 4500 hectare natuurgebieden en landgoederen in de provincie Noord-Holland.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden