personaliatips: personalia@trouw.nl

Aldiyar Ashirov (19) heeft deze week zijn studie economics and business economics aan de Rijksuniversiteit Groningen weer opgepakt. De Kazachstaanse Ashirov kwam vorig studiejaar naar Groningen. In de eerste week reed hij, op weg naar college, met zijn fiets tegen een stadsbus.

Hij raakte zeer ernstig gewond en werd zelfs in slaap gehouden. Maar Ashirov herstelde wonderwel helemaal. De Groningse universiteit gaf hem een nieuwe fiets. Met een helm erbij.

An Dekker (1931), beeldhouwer en leerlinge van Zadkine, is in de nacht van zondag op maandag overleden in het streekziekenhuis van Montauban, Frankrijk. In de jaren vijftig vestigde An Dekker zich in Nigeria, waar ze begon als speelgoedfabrikant met louter eigen ontwerpen. Later ging ze naar Londen, waar ze onder andere vertaalster werd van Anja Meulenbelts 'De schaamte voorbij'. Terug in Amsterdam verzorgde ze diverse malen de vormgeving van de Vrouwenagenda en richtte ze een feministische uitgeverij op. Na haar pensioen vestigde Dekker zich met haar partner, de dichteres Ankie Pijper, in Frankrijk.

Jan Boelhouwer (PvdA, 62) is per 1 oktober de nieuwe burgemeester van Gilze en Rijen. Boelhouwer was sinds oktober 2011 waarnemend burgemeester van Bernheze.

Sander Schelberg (VVD, 47) wordt per 1 oktober benoemd tot burgemeester van Hengelo. Hij bekleedde diezelfde functie de afgelopen zes jaar in Teylingen.

Regisseur Eddy Terstall heeft een korte film voor de Partij voor de Dieren gemaakt. Terstall is actief binnen de PvdA. In 2006 vroeg toenmalig PvdA-leider Wouter Bos hem nog zitting te gaan nemen in de Tweede Kamer. Uiteindelijk koos Terstall voor zijn filmcarrière.

In het filmpje vertellen mensen waarom zij op de PvdD gaan stemmen op 12 september. Aan het woord komen onder meer hoogleraar Paul Cliteur en advocaat Peter Nicolaï. Het filmpje wordt woensdag voor het eerst op televisie uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen.

Frank de Reij treedt met ingang van 1 november 2012 aan als voorzitter van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum. Hij is momenteel bij Air France KLM verantwoordelijk voor alle inkoopactiviteiten. Ook heeft hij de grondoperatie van KLM wereldwijd aangestuurd. De Reij volgt Jan Kleijne op, die per 1 november met pensioen gaat.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden