personaliatips: personalia@trouw.nl

De fotograaf en ontwerper Guus Rijven (1947) neemt afscheid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij 22 jaar docent documentaire fotografie is geweest. Ter gelegenheid hiervan is de tentoonstelling 'Making Room' ingericht, waarvoor vijftig oud-leerlingen elk twee foto's of series leverden: de eerste geeft aan waar hun zelfstandigheid als fotograaf begon, de tweede toont het sleutelwerk in hun carrière.

De afscheidstentoonstelling is van donderdag 13 september tot en met 4 oktober te zien in de KABK-Galerie, Prinsessegracht 4 in Den Haag, en is vrij toegankelijk.

Zakenman Hans Melchers (74) wil voor 1 miljoen euro kasteel Huize Ruurlo in het Gelderse Ruurlo kopen om een deel van de Scheringa-collectie onder te brengen. De gemeenteraad beslist vanavond of hij akkoord gaat met de verkoop. Melchers verwierf in maart ruim duizend van de circa 1240 magisch realistische werken uit de kunstcollectie van Dirk Scheringa, oprichter van de in 2009 omgevallen DSB Bank.

Melchers kocht ook het voormalig gemeentehuis van Gorssel om een museum voor Modern Realisme te realiseren. Melchers werd rijk met de verkoop van zijn bedrijf Melchemie. In de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders, staat hij op plaats 18.

Oud-Rabobank-topman en duurzaamheidsgoeroe Herman Wijffels (70) maakt zijn debuut als auteur. Vrijdag, twee dagen na de verkiezingen, presenteert hij in het Haagse perscentrum Nieuwspoort zijn boek 'Formeren is vooruitzien'. Hij draagt met 21 concrete stellingen de bouwstenen aan voor een samenhangend regeerakkoord waarin - zoals van Wijffels verwacht mag worden - duurzaam-heid en houdbaarheid de kernprincipes vormen. Wijffels voerde in 2010 de Duurzame 100 van Trouw aan.

Bill Moggridge, ontwerper van de allereerste laptop, is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Moggridge tekende voor het ontwerp van de Grid Compass, die in 1982 werd gelanceerd. Het opklapbare computertje ging drie jaar later letterlijk de lucht in aan boord van de space shuttle Discovery. Lucht- en ruimtevaartorganisatie Nasa telde 8150 dollar neer voor het apparaat, dat toetsenbord en scherm knus integreerde in een magnesium jasje.

Moggridge was sinds 2010 directeur van het Cooper-Hewitt National Design Museum in New York.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden