personaliatips: personalia@trouw.nl

Roel Robbertsen, commissaris van de koningin in de provincie Utrecht, legt zijn functie in juni volgend jaar neer. Hij wil niet in aanmerking komen voor een tweede termijn, zo heeft hij aan koningin Beatrix laten weten. Robbertsen wordt volgend jaar 65 en wil 'plaatsmaken voor een jongere generatie', meldt hij. Robbertsen heeft ruim 35 jaar in het openbaar bestuur gewerkt, onder meer als raadslid en wethouder in het Utrechtse Renswoude en als lid van de Provinciale Staten en gedeputeerde in Utrecht. Ook was hij burgemeester van Ede. Robbertsen is sinds 2007 commissaris van de Koningin in Utrecht.

Eric Nolet, directeur van de Stichting ALS Nederland, beklimt met de leden van zijn bedrijfshockeyteam de Djebel Toubkal, met 4167 meter de hoogste berg van het Afrikaanse Atlasgebergte. Met deze actie willen zijn team en hij geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS, een zenuwspierziekte. De groep is gisteren afgereisd en hoopt zaterdag op de top te staan.

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, vertrekt per direct. Dat heeft de voetbalbond bekendgemaakt. De gezondheidstoestand van Bruijnis, die twee jaar geleden ernstig ziek werd, is de reden voor zijn vertrek. Hij begon ruim een half jaar geleden na behandeling en revalidatie weer gedeeltelijk met zijn werkzaamheden, maar kan zich niet meer volledig inzetten. Bruijnis begon in 1993 aan zijn functie als directeur amateurvoetbal.

De botten van Richard III, koning van Engeland van 1483 tot 1485, zijn mogelijk gevonden. De plek van zijn graf was lang een mysterie, maar Britse archeologen denken die nu gevonden te hebben onder een parkeerplaats van een sociale dienst in Leicester. De beenderen zijn voor DNA-onderzoek naar een laboratorium gestuurd; de uitkomst daarvan laat acht tot twaalf weken op zich wachten. Richard III ging de geschiedenis in als een gewetenloze tiran, vooral omdat Shakespeare hem zo beschreef. Moderne historici vinden de beeldvorming rond de koning te negatief.

Baptiest Coopmans is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Coopmans (1965), studeerde in 1988 aan de TU/e af als technisch bedrijfskundig ingenieur en was werkzaam bij Unilever en als lid van de raad van bestuur van KPN. Staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs heeft hem benoemd voor een periode van vier jaar. Hij is de opvolger van Rokus van Iperen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden