personalia tips: personalia@trouw.nl

Alan Hornging vorig jaar onvrijwillig met pensioen als president bij Warner Brothers, maar de inmiddels 69-jarige filmbaas is nu ingehuurd door de concurrenten van Walt Disney. Die kunnen wel weer een kaskraker gebruiken en wenden zich daarom tot Horn, bij Warner onder meer verantwoordelijk voor de films over Harry Potter.

Hans Nijhuis wordt secretaris-generaal van de Nederlandse Kerkprovincie. In zijn nieuwe functie ondersteunt Nijhuis (63) de bisschoppenconferentie op verscheidene landelijke beleidsterreinen en is hij belast met de dagelijkse leiding van het secretariaat van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.

Nijhuis is nu diaken in Utrecht. Hij is jurist en econoom, terwijl de secretaris-generaal doorgaans een priester is. De functie stond open sinds pater Eduard Kimman in 2008 vertrok.

Adelekrijgt een plekje in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De cd '21' van de 24-jarige Britse zangeres - vorig jaar het best verkochte album - komt er te liggen naast onder meer een setje huissleutels, een waveboard, een gourmetstel en een koffiezetapparaat. Het zijn voorwerpen waarvan het Nederlandse publiek denkt dat ze in de toekomst niet meer zullen bestaan.

Henk Aalderink is in de race voor de titel EuroNederlander van het jaar. De jury nomineerde hem omdat hij laat zien dat Europa niet alleen in Brussel leeft, maar ook in Bronckhorst. Aalderink (63), burgemeester van deze Achterhoekse gemeente, is alert op Europese besluiten. Hij werd recent landelijk bekend, omdat hij Duitse militairen wilde gedenken bij de Dodenherdenking, wat de rechter hem verbood. Andere kandidaten voor de onderscheiding van de Europese Beweging zijn commissaris van de Koningin van Brabant Wim van de Donk en VNO/NCW-voorzitter Bernard Wientjes.

De winnaar wordt komende donderdag bekend.

Albertus Klijnis woensdag overleden. De Groningse emeritus hoogleraar oudchristelijke letterkunde en uitleg van het Nieuwe Testament was vooral bekend van zijn publicaties over de apocriefe boeken uit de tijd van het Nieuwe Testament.

"Het hele christendom is eigenlijk één groot proces geweest van kappen en schiften", vatte hij zijn onderzoek vijftien jaar geleden nog eens samen in deze krant.

Klijn werd hoogleraar in 1967 en vertrok negentien jaar later met het afscheidscollege 'Spoorzoeken in de schemering'. Albertus Klijn werd 89 jaar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden