personalia tips: personalia@trouw.nl

Sander Schelberg wordt vanaf 1 oktober burgemeester van Hengelo. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties gisteren laten weten. Schelberg (47) is lid van de VVD. Hij is vanaf 28 augustus 2006 burgemeester van Teylingen. Daarvoor was hij burgemeester van Schermer. Schelberg is de opvolger van Frank Kerckhaert (CDA), die per 1 oktober 2012 ontslag heeft genomen.

Oud-kampioen allround schaatsen Hein Vergeer haalde donderdag het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Als ambassadeur van de Stichting Landelijke SOS Alarm Hulpdienst vindt hij het erg belangrijk ook zelf eerste hulp te kunnen verlenen. Hij nam het diploma in ontvangst uit handen van Boi Jongejan, directeur van Het Oranje Kruis. "EHBO komt eigenlijk altijd wel van pas, thuis, onderweg en op het werk. Elke seconde telt! Juiste eerste hulp kan levens redden", aldus Vergeer, die in zijn schaatscarrière ook al met ongevallen in aanraking kwam.

Ronnie van Diemen-Stenvoorde (1958) is met ingang van 1 december benoemd tot inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Zij volgt in die functie Gerrit van der Wal op, die deze zomer met pensioen is gegaan. Van Diemen-Steenvoorde is sinds oktober 2008 bestuursvoorzitter van GGZ Oost-Brabant. Daarvoor werkte ze vijf jaar bij het VUmc in Amsterdam, waar ze een aantal functies bekleedde, waaronder die van directeur van het instituut voor onderwijs en opleiding. Ze is van oorsprong kinderarts-nefroloog en promoveerde op het onderwerp hemodialyse en niertransplantatie bij kinderen.

Tv-presentator Carlo Boszhard is dit jaar de juryvoorzitter van de Mister Gay Netherlands-verkiezing. Dat heeft organisator Gay.nl gisteren bekendgemaakt. Boszhard zal op vrijdag 26 oktober tijdens de finalisten beoordelen op onder andere uitstraling en boodschap. "Ik verheug me op een leuke avond waarin we de zware taak hebben om een opvolger te vinden die net zo enthousiast en goed is als Mister Gay Thom", aldus Boszhard. Carlo Boszhard is een van de gezichten van RTL4 en wekelijks te zien in het programma Life4You, dat hij samen met Irene Moors presenteert. Hij won in 2010 een Gouden Televizierring voor het televisieprogramma De TV Kantine, met persiflages van tv-programma's en -persoonlijkheden.

Tijdens de voorgaande edities namen onder anderen Arie Boomsma, Britt Dekker, Maik de Boer en Patricia Paay in de jury van de Mister Gay Netherlands-verkiezing plaats.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden