personalia tips: personalia@trouw.nl

Adam Claytons persoonlijke assistente heeft zeven jaar cel gekregen omdat ze de U2-bassist voor 2,8 miljoen euro had bestolen. Carol Hawkins (48) had het geld naar zichzelf overgeboekt vanaf bankrekeningen van Clayton, waar ze toegang toe had. Hawkins was aanvankelijk zijn huishoudster. Ze won zoveel vertrouwen van de Ierse rocker dat ze zijn assistent werd en op zijn landgoed mocht wonen. Ze gebruikte het gestolen geld voor exotische vakanties, dure kleding en de aankoop van 22 paarden.

Marc Overmars, voormalig profvoetballer en nu ondernemer, wordt directeur voetbalzaken bij Ajax. Trainer Frank de Boer heeft gisteren opgetogen gereageerd op de aanstelling. "Ik ben heel blij dat hij erbij komt", liet hij weten op de website van de Amsterdamse club. "De organisatie staat nu. Als speler was Marc al heel scherp op de details. En op de centjes, haha. Ook toen kwam hij trouwens al met goede deals." Overmars speelde tussen 1992 en 1997 bij Ajax en won daarmee (onder meer) de Champions League. Voor Oranje kwam hij 87 keer in actie. Na zijn carrière als profvoetballer keerde hij in 2005 terug naar zijn eerste profclub: Go Ahead Eagles. Hier zat hij tot het einde van het afgelopen seizoen in de Raad van Commissarissen.

Prof. dr. Pim van Goolwordt de nieuwe voorzitter van de Gezondheidsraad. De Raad adviseert sinds de oprichting in 1902 het kabinet. De benoeming is voor een periode van vier jaar en gaat in op 1 september. Naast het voorzitterschap van de Gezondheidsraad blijft hij als hoogleraar neurologie verbonden aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Van Gool studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op onderzoek naar hersenveroudering. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en wetenschap. Van Gool volgt prof. dr. Louise J. Gunning-Schepers op

Frits Naafs, burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, heeft gistermiddag in de kerk van Vreeland zijn collega Mirjam van 't Veld (42) van de gemeente Stichtse Vecht in de echt verbonden. Van 't Veld en haar partner hadden de bruiloft strikt geheim gehouden en trouwden in besloten kring. Van 't Veld (CDA) is sinds 22 december 2011 burgemeester van de herindelingsgemeente Stichtse Vecht in Utrecht. Daarvoor was zij burgemeester van Maarssen, een gemeente die tot Stichtse Vecht ging behoren. Van 't Veld werd eerste burger in 2008 en was op dat moment de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland ooit.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden