personalia tips: personalia@trouw.nl

John Berends (CDA) is benoemd als nieuwe burgemeester van Apeldoorn. De 55-jarige Berends is nu nog eerste burger van Harderwijk. Hij treedt op 24 mei aan in Apeldoorn. Berends volgt Fred de Graaf (VVD) op, die voorzitter van de Eerste Kamer is geworden. Berends krijgt te maken met een miljoenengat in de begroting van Apeldoorn, doordat bestuurders jarenlang te veel geld uitgaven aan het grondbedrijf. Onlangs stapten alle wethouders om die reden op. Twee weken geleden is een nieuwe wethoudersploeg aangetreden.

Ed Anker, oud-Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, wordt voor het CDA en de ChristenUnie wethouder in Almere. Anker (33) volgt CDA'er Berdien Steunenberg op, die eind maart opstapte nadat de voltallige gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen haar had gesteund. Steunenberg, bij het grote publiek beter bekend als fluitiste Berdien Stenberg, kreeg veel kritiek vanwege het parkeerbeleid in Almere. Anker was van maart 2007 tot half juni 2010 Kamerlid.

Abdullah el Baoudi, acteur, is op 25-jarige leeftijd in Marokko overleden. Dat meldde de Toneelacademie Maastricht gisteren op haar website. El Baoudi speelde onder meer in de tv-series 'Van Speijk' en 'Dunya & Desie'. Volgens een medewerker van de academie, waar hij volgend schooljaar zou afstuderen, is de acteur inmiddels begraven in Marokko. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd.

Ewoud Dahmen is door koningin Beatrix met ingang van 15 juni benoemd tot Intendant der Koninklijke Paleizen. De intendant verzorgt het beheer en het onderhoud van de drie paleizen die de vorstin in gebruik heeft. Ook beheert hij Jachtslot Het Oude Loo in Apeldoorn en landgoed De Horsten in Wassenaar. De 39-jarige Dahmen was jarenlang kandidaat-notaris in Den Haag, New York en Amsterdam. Sinds 2008 is hij rentmeester bij de Stichting Landschap Noord-Holland. Dahmen is de opvolger van J. Dijkstra, die intendant was sinds 1 januari 2005.

Diana Delnoij gaat het op te richten Kwaliteitsinstituut leiden. Dat ondersteunt verschillende beroepsgroepen in de zorg en andere partijen bij het opstellen van kwaliteitscriteria in de zorg. Op die manier moet daarin meer eenheid komen. De Adviescommissie Kwaliteit krijgt prof. dr. J.L.L. Kimpen als voorzitter. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Delnoij is op dit moment nog directeur van het Centrum Klantervaring Zorg en daarnaast bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden