personalia tips: personalia@trouw.nl

Kathleen Ferrier en Nanno Kleiterp zijn toegetreden tot de Raad van Advies van het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Ferrier is CDA-politicus en deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Tot deze week maakte zij deel uit van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Kleiterp is directeur van FMO, de Nederlandse Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden NV. Het ISS, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies.

Marjan van Kampen is door Jan Franssen, de commissaris van de koningin van Zuid-Holland, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen. Zij volgt de huidige burgemeester Sander Schelberg op, die per 1 oktober burgemeester is van Hengelo. Mevrouw Van Kampen was in 2008 benoemd als burgemeester van Wieringen, totdat deze gemeente per 1 januari 2012 opging in de nieuwe gemeente Hollands Kroon.

Erik Menkveld heeft voor zijn boek 'Het grote zwijgen' de Academica Literatuurprijs 2012 gewonnen. Deze prijs is de belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland, waarbij een publieksjury een keus maakt uit een voorselectie van zo'n tachtig debuten, gemaakt door een vakjury uit Nederland en Vlaanderen. 'Het grote zwijgen' vertelt het verhaal van een tragische vriendschap die strandt op de banale en meedogenloze realiteit van oorlog, overspel en verraad. Aan de prijs is een geldsom verbonden van 10.000 euro.

Gerard Unger, typograaf en letterontwerper, ontvangt dit jaar de BNO Piet Zwart Prijs. Volgens de jury komt de oeuvreprijs juist deze ontwerper toe omdat de ambachtelijke kwaliteit van zijn werk in het huidige tijdsgewricht uitermate relevant is. Hij gaf een nieuwe draai aan het vak en heeft internationaal gezien grote erkenning verworven. De oeuvreprijs wordt in oktober 2012 uitgereikt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Ungers lettertypen zijn vermaard en worden veel gebruikt, onder andere voor wegwijzerborden van de ANWB. Daarnaast maken kranten uit binnen- en buitenland gebruik van zijn letters. Trouw stapte in 1999, toen ook de bijlage de Verdieping werd ingevoerd, over op de door Unger ontworpen letter Swift, nu als kop- en tekstletter in gebruik. Zijn in 1993 ontworpen letter Gulliver wordt onder meer gebruikt door kranten als USA Today en de Stuttgarter Zeitung.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden