personalia tips: personalia@trouw.nl

Alexander Rinnooy Kan wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB). De ministerraad heeft gisteren ingestemd met zijn benoeming. Rinnooy Kan begint 1 juli en volgt Fokko van Duyne op die sinds 2004 voorzitter was. Rinnooy Kan is momenteel voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, maar legt deze functie per 1 september neer. Van 1996 tot 2006 was Rinnooy Kan lid van de raad van bestuur van ING. Van 1991 tot 1996 leidde hij de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Maureen de Toit, Cilly Dartell en Milika Peterzon, presentratrices van 'Hart van Nederland' moeten vertrekken omdat het SBS-programma na de zomer een andere opzet krijgt. Er zal worden gewerkt met één presentator in plaats van een duo. Ook zijn er veranderingen bij Shownieuws. Dat krijgt een eigen hoofdredacteur: Leon de Ruyter.

Levon Helm, drummer en leadzanger van de Amerikaanse rock 'n rollgroep The Band, is donderdag overleden. Hij stierf op 71-jarige leeftijd aan keelkanker. Helm was een van de weinige drummers die ook leadzanger waren. The Band werd bekend met nummers als 'The Weight', 'Rag Mama Rag' en 'Up on Cripple Creek'. Helm, die ook optrad met Ringo Starr's All Star band, kreeg een Grammy Award voor zijn cd 'Ramble at the Ryman' in 2011. Hij woonde in Woodstock, de plaats die haar naam gaf aan het legendarische popfestival uit 1969, waar ook The Band optrad.

Antoine Bodar (67) is vanaf vandaag Ridder van het Heilig Graf van Jeruzalem. In Groningen ontvangt hij, samen met 29 andere nieuwe ridders en edelvrouwen, tijdens een besloten plechtigheid de mantel die bij deze ridderorde hoort. De 30 nieuwe leden spreken dan ook hun gelofte uit. De plechtige Investituur is in de Sint-Jozefkathedraal. De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem heeft als doel, te zorgen dat in Israël een christelijke gemeenschap blijft bestaan. De orde steunt onderwijsprojecten en culturele en sociale doelen.

Pauline Dekker en Wanda de Kanter, longartsen bij het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis, krijgen de 38ste Prof. dr. P. Muntendamprijs, toegekend door KWF Kankerbestrijding. De jury roemt hun vernieuwende aanpak voor de behandeling van tabaksverslaving en hun onvermoeibare strijd voor een rookvrij Nederland. De artsen schreven het boek Nederland Stopt!.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden