personalia tips: personalia@trouw.nl

De Spaanse koning Juan Carlos is donderdag opnieuw aan zijn heup geopereerd. Dat gebeurde nadat de 74-jarige monarch zich tijdens een bijeenkomst in het Zarzuela-paleis in Madrid had verstapt. Daardoor was de kunstheup die hij eerder kreeg verschoven. De koning kreeg de prothese op 14 april nadat hij tijdens een reisje naar Botswana was gevallen en zijn rechterheup brak. Door het ongeval ontdekte het Spaanse volk dat de koning in Botswana op olifantenjacht was. Juan Carlos kreeg een storm van kritiek over zich heen en zei sorry.

Paul Sneijder gaat aan de slag bij het Prins Claus Fonds bij de afdeling communicatie en fondsenwerving. Sneijder (57) werkte eerder voor de NOS, onder meer als correspondent in Washington en Brussel.

Het Prins Claus Fonds wil door steun aan cultuur de ontwikkeling versterken van landen in voornamelijk Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.

De journalist begint vol overtuiging aan zijn nieuwe baan: "Ik ben een groot bewonderaar van prins Claus en zijn inzet voor een betere wereld. Aan die missie een bijdrage te mogen leveren vind ik heel eervol. Ik weet dan ook zeker, dat veel Nederlanders graag over de brug willen komen om het zeer tastbare en concrete werk van het Prins Claus Fonds te steunen." Het fonds is opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van prins Claus.

Lula da Silva, de vroegere president van Brazilië, heeft zijn reis naar Middelburg moeten afzeggen. Hij is te ziek om in de Zeeuwse hoofdstad op 12 mei de Four Freedoms Awards in ontvangst te nemen uit handen van Mark Rutte. In zijn plaats komt nu Clara Ant, de directeur van het Lula Instituut die twintig jaar met hem samenwerkte. De zieke Braziliaan zal wel zorgen voor een video-boodschap voor het gezelschap, onder wie koningin Beatrix.

Ernest Callenbach, schrijver van de ecologische culthit 'Ecotopia' uit 1975, is op 83-jarige leeftijd overleden in Californië. Callenbach is 83 jaar geworden.

De auteur, die van huis uit filmwetenschapper was, inspireerde met zijn boek generaties milieudeskundigen, activisten en anderen die streven naar een meer ecologische leefomgeving.

Ecotopia gaat over een nieuw, milieubewust volk in het noorden van Californië, Oregon en Washington. Callenbach publiceerde het boek in eigen beheer. Het werd vertaald in een tiental talen. Er werden bijna een miljoen exemplaren van verkocht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden