personalia tips: personalia@trouw.nl

Wil Markestijn is 'gezondheidsmanager van het jaar'. De directeur van het Hardinxveldse woonzorgcentrum De Lange Wei werd geroemd om haar aandacht voor mensen. Niet alleen voor de ouderen en mensen met een functiebeperking die in De Lange Wei verblijven, maar ook voor haar eigen medewerkers. Terwijl het verzuim in de zorg gemiddeld 7 procent is, bedraagt dat bij De Lange Wei niet meer dan een ruime 2 procent. De instelling staat in de top van verschillende ranglijsten in de gezondheidszorg. Markestijn ontving de prijs uit de handen van ex-topvolleyballer Bas van de Goor.

Reinier Castelein is de nieuwe voorzitter van vakorganisatie De Unie. Hij is met 34 jaar de jongste Unievoorzitter ooit. Hij was vice-voorzitter en nam het voorzitterschap al waar sinds april, toen Rendert Algra opstapte. Algra wilde aansluiten bij de Nieuwe Vakbeweging, maar zijn collega's niet. Algra is inmiddels zelf een nieuwe bond begonnen.

Frits Bakker wordt lid van de Raad voor de Rechtspraak. Dat heeft het kabinet gisteren bekendgemaakt. Bakker is nu voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Den Haag. Zijn nieuwe werkgever waakt over de kwaliteit van de rechtspraak. Bakker waarschuwde twee jaar geleden al dat de toegenomen druk om efficiënt te werken deze kwaliteit kan aantasten.

Bakker kreeg zijn opleiding in Groningen en was eerder rechter in Breda en vice-president van de rechtbank in Haarlem. Hij volgt Joost van Dijk op, die voorzitter is geworden van het Hof van Discipline, dat klachten tegen advocaten in hoger beroep behandelt.

Bob Welch, de voormalig gitarist en zanger van de band Fleetwood Mac, is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden in zijn huis in het Amerikaanse Nashville. De politie denkt dat Welch zelfmoord heeft gepleegd. Welch had gezondheidsproblemen. Hij trad in 1971 toe tot Fleetwood Mac. De band scoorde zijn grootste hits toen Welch de band al had verlaten. Eind jaren zeventig zette Welch de Britse rockgroep Paris op. Hij werd bekend met de nummers Sentimental Lady en Ebony Eyes.

Ghassan Tueni, de Libanese politicus die een halve eeuw lang de gezaghebbende krant An-Nahar leidde, overleed gisteren na een langdurig ziekbed. Hij was naast journalist onder meer ambassadeur bij de Verenigde Naties, dertig jaar geleden, en deed in de Veiligheidsraad de uitspraak 'Laat mijn volk leven'. Tueni is 86 jaar oud geworden.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden