Personalia: Alexander Klöpping, Paulien Cornelisse & Duncan Laurence

null Beeld -
Beeld -
Redactie Trouw

Klöpping stopt actie abricampagne

Alexander Klöpping heeft de geldinzamelingsactie voor zijn abricampagne stopgezet. Gistermiddag haalde hij 24 uur na de start van de campagne ruim 25.000 euro op om een gesprek op Twitter tussen viroloog Marc Van Ranst en Viruswaarheid-voorman Willem Engel op abri’s te laten verschijnen. “Het is mooi geweest”, aldus Klöpping. Op zo’n 2000 plekken zal de komende dagen te lezen zijn hoe de Belgische viroloog Van Ranst, op dit moment ondergedoken wegens bedreiging, Engel terechtwijst met het feit dat hij geen viroloog is.

null Beeld -
Beeld -

Cornelisse speelt eik in podcast

Paulien Cornelisse zal samen met Gijs Naber en Marcel Musters te horen zijn in de tweede reeks van de podcast Groene Oren van Staatsbosbeheer. In de podcast kruipen ze in de huid van een dier of plant uit de Nederlandse natuur, waarna ze zich als ‘studiogast’ laten interviewen. In de eerste aflevering wordt Cornelisse door haar partner Chris Bajema geïnterviewd als eik. De interviews worden aangevuld met een gesprek met een ecoloog of boswachter die meer informatie geeft over de soort en wat er wordt gedaan om de soort te beschermen.

null Beeld -
Beeld -

Duncan Laurence niet bij finale ESF

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence kan bij de finale van dit jaar niet optreden en de trofee doorgeven. De zanger testte gisteren positief op Covid-19. Hij heeft tot nu toe milde klachten. De Arcade-zanger zou morgen live optreden bij de finaleshow, maar moet minimaal zeven dagen in isolatie. De organisatie zoekt nog naar een oplossing. Dinsdag trad hij op bij de eerste halve finale van het Songfestival; daarvoor testte hij nog negatief. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Laurence anderen heeft besmet, gezien de strikte anderhalvemetermaatregel in Ahoy.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden