Pat Devine

Pat heeft nog nooit gestemd en is er nog niet uit of hij dat nu wel zal doen. „Ik hou me niet zo bezig met politiek en heb een hekel aan politici”, zegt hij. „Volgens mij zijn ze niet te vertrouwen en eigenlijk heb ik ook niet het idee dat mijn stem ertoe doet.”

Albertine Bloemendal

Pat is het met geen van beide kandidaten helemaal eens, maar vindt dat ze allebei wel iets hebben. Het liefst zou hij ze willen mixen. „Ik mag Obama echt heel erg. Alles waar hij voor staat en wat hij zegt over de gewone man en de arbeidersklasse spreekt mij enorm aan. En de veranderingen die hij wil realiseren voor de gewone Amerikaan, daar sta ik echt helemaal achter. Op hetzelfde moment zijn het wel erg grote dingen die hij zegt te willen doen. Ik ben bang dat hij als president eigenlijk helemaal niet zoveel zal kunnen veranderen.

Daarnaast ben ik opgegroeid in een religieus gezin en voel ik me op moreel gebied meer aangetrokken tot John McCain. Ik ben geen voorstander van abortus en vind het maar niks dat Obama dat wel is. Uiteindelijk blijft de vraag of ze ook echt gaan doen wat ze beloven. Ik heb nog nooit een president gezien die dat daadwerkelijk heeft gedaan.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden