Pastor en zijn vrouw in Brabantse 'regioreality'

HILVERSUM (ANP) - Pastor Hans Hageman, zijn zingende vrouw Anneke, twee hoogbejaarde zussen, de vrijwilligers van het kerkhof en koster Nel staan centraal in de Brabantse 'regioreality' over het dorp Helvoirt, die RKK vanaf woensdag 11 april uitzendt.

De camera registreert onder meer hoe de pastor, als diaken verbonden aan de Nicolaasparochie, een dertienjarige stervende jongen begeleidt.

In 'Helvoirt, de serie', die acht woensdagmiddagen te volgen is, gaat het over liefde, verdriet en een roemrijk verleden in de wereld van nu. De camera volgt de bewoners die blijven vechten voor hun eigen identiteit, tegen de vergrijzing en tegen verlies van de boerentradities.

Kerktelefoon

Zo mogen de bejaarde zussen To en Rika niet langer gebruikmaken van de kerktelefoon, hoewel hun enige houvast de mis op zondag is en zij die niet meer op eigen kracht kunnen bezoeken. Ook kan de kijker de belevenissen volgen van rolstoeltennisser Maikel Scheffers, die samen met de Helvoirters knokt voor de verwezenlijking van zijn droom: deelname aan de paralympics in Peking volgend jaar.

Eindredacteur Monique van den Boogaard van de serie spreekt van ,,een soort Dagboek van een Herdershond, maar dan waar gebeurd''. Daarmee verwijst zij naar de populaire televisieserie over een dorpspriester in Limburg die de KRO meer dan 25 jaar geleden uitzond.

De bekende Brabantse zanger Gerard van Maasakkers zingt het titellied.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden