Pasen, eh, iets met Jezus?

BARNEVELD (ANP) - Pasen iets religieus? Veel Nederlanders leggen die link niet. Meer dan de helft (53 procent) van de bevolking denkt bij Pasen niet aan een christelijke feestdag.Ten minste, volgens marketingbureau NAW-plus uit Barneveld. Het bureau, dat marketing doet voor levensbeschouwelijke organisaties, legde ruim 14.000 geënquêteerden een stelling en een aantal vragen voor over Pasen en de betekenis daarvan.

Dat Jezus met Pasen is opgestaan uit zijn graf, is bij twee derde van de ondervraagden onbekend. Wel denkt men aan een extra vrije dag waarop familiebezoek populair is of aan het begin van de lente.

Volgens het bureau, dat jaarlijks onderzoekjes uitvoert via de internetsite watgelooftu.nl, neemt de kennis van Pasen als religieuze feestdag af. Vorig jaar legden iets meer mensen de link met het christelijke verhaal uit de Bijbel. De paasexplosie in de winkels ruim voor Pasen is niet zo populair bij de geënquêteerden. Ruim 47 procent van de ondervraagden vindt dat het meer om inhoud mag gaan en minder om commerciële doeleinden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden