Partijen in de rij voor vrijgesproken raadslid

(Novum) - Het Helmondse raadslid Mohamed Naoum is al door zeker vijf politieke partijen gevraagd om lid te worden van hun partij. Vorige week werd Naoum vrijgesproken van mensenhandel en valsheid in geschrifte. Hij is dus niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte, zoals Novum vorige week abusievelijk meldde.

Naoum, die sinds 1988 actief is in de lokale politiek van Helmond, werd in 2005 opgepakt op verdenking van mensensmokkel en valsheid in geschrifte. De burgemeester vroeg hem daarop of hij zijn werkzaamheden wilde schorsen. Omdat de rechter zich in de zaak nog niet had uitgesproken, weigerde Naoum te stoppen en bleef hij aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Toen kon hij zich echter niet verkiesbaar stellen, omdat hij verdachte was in een strafzaak.

Naoum zat eerder vier jaar voor de PvdA in de gemeenteraad en stapte na een interne ruzie over naar de Helmondse Senioren Partij, waarvoor hij anderhalf jaar in de raad zat. Na opnieuw een ruzie ging Naoum verder als eenmansfractie.

De 64-jarige Helmonder is 'opgelucht en gelukkig' dat hij is vrijgesproken en wil nu zijn naam gezuiverd zien. Bovendien wil hij zo snel mogelijk terugkeren in de politiek. Mocht het met de belangstellende partijen op niets uitlopen, dan probeert hij als eenmansfractie weer in de gemeenteraad te komen. In 2010, als er gemeenteraadsverkiezingen zijn, wil hij zich opnieuw verkiesbaar stellen.

Het maakt Naoum niet uit 'welke kleur' zijn nieuwe partij heeft. "Ik wil graag bij een sociaal politieke partij die rechtvaardigheid nastreeft voor iedereen, en niet voor sommigen." Naoum wil nog niet zeggen welke partijen hem hebben benaderd, omdat hij nog nadenkt over zijn keuze. Wel wil hij kwijt dat er ook partijen bij zijn die landelijk opereren. In het CDA is hij niet geïnteresseerd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden