Review

Papa als echte Spongebob

Nickelodeon heeft iets nieuws: je eigen familie in een tekenfilm. Een uitkomst voor kinderen die altijd al vonden dat papa op Spongebob Squarepants lijkt en oudste zus op Ginger. In een wedstrijd -kinderen krijgen daar op tv maar niet genoeg van- strijden drie families momenteel om de eer de enige echte Nederlandse 'Nickelodeon Familie' te worden. Van de winnende familie wordt een tekenfilm gemaakt.

Om de achterban een idee te geven van het pretgehalte van de drie families, wordt dit weekeinde de hulp ingeroepen van bezoekers van pretpark Six Flags. De drie strijdende gezinnen (geselecteerd door Nickelodeon) voeren er zaterdag campagne. Volgens de commerciële kinderzender zullen ze daarbij alles uit de kast trekken, inclusief een zelfgekozen 'act'. Tussen de bedrijven door worden de drie families gefilmd, wat vanaf 23 augustus weer een tv-programma oplevert. De uiteindelijke winnaar (gestemd kan worden via internet) wordt bekendgemaakt op de eerste 'Kids Choice Award', die Nickelodeon op 23 oktober uitzendt.

De drie families lopen nogal uiteen. De familie De Haan uit het Friese Bantega bestaat uit papa, mama en maar liefst zeven kinderen. Die omvang levert mooie stof op voor een tekenfilm, denken de De Haantjes zelf. De familie Maat uit Willemstad doet het wat bescheidener met pa, ma en drie kinderen, die houden van sport, muziek en natuurlijk van kijken naar Nickelodeon. Laatste finalist is de familie Koopman, moeder, drie kinderen, maar ook een hond, twee katten, een rat, een hamster en twee konijnen. En een vader die gitaar speelt in z'n eigen rockband. Geknipt dus voor een eigen tekenfilm, vindt oudste dochter Shivon.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden