Palin en dochter Wayne staan achter Trump

VAN ONZE REDACTIE BUITENLAND

Er is nieuwe aanhang voor de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Dochter Aissa van western-acteur John Wayne vindt hem de beste om het land te leiden omdat hij moedig en sterk is, net als haar vader.

Belangrijker is dat oud-vice-presidentskandidaat Sarah Palin dinsdagavond ook haar voorkeur uitsprak voor Trump als de beste presidentskandidaat. In 2012 steunde zij Ted Cruz, de belangrijkste concurrent van Trump in het Republikeinse kamp.

Cruz had onlangs Trump nog verweten dat hij te New Yorks is, en dus niet conservatief genoeg voor de Republikeinse achterban. Trump zou te soft zijn over zaken als abortus en wapenbezit voor de extreem-rechtse aanhangers. Palin zelf is pro-life, dus anti-abortus. Haar steun voor Trump moet de orthodoxe gelovigen binnen hengelen.

Palin verwoordde haar afkeer van het politieke establishment in Washington, dat Trump liever ziet gaan dan komen. "Dit is geen politicus, hij komt uit de privésector. Mag ik even een hallelujah?", vroeg zij gisteren op een verkiezingsbijeenkomst in Iowa, waar Trump haar als verrassing op het podium haalde.

"Het moet afgelopen zijn met dat voorzichtige gedoe", aldus Palin. "Trump gedraagt zich als een kwajongen. Daarom doet hij het zo goed. Als legerleider laat hij onze krijgers IS een schop onder hun kont geven."

Het moment waarop Palin in de armen van Trump viel is van belang omdat op 1 februari in Iowa de voorverkiezingen beginnen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden