Paarse wet op deeltijdwerk passeert Rosenmoller

DEN HAAG - Werknemers krijgen het recht om korter of juist langer te werken. Staatssecretaris Verstand van sociale zaken heeft bij de Tweede Kamer een wetsontwerp daartoe ingediend. Een werkgever mag alleen weigeren als zwaarwegende bedrijfsbelangen zich daartegen verzetten.

Met het wetsvoorstel komt Verstand een afspraak uit het regeerakkoord na. Daarin sprak de paarse coalitie af dat er vóór 1 januari een eigen voorstel voor een wettelijke recht op deeltijdwerk zou komen, nadat een eerder initiatief-wetsvoorstel van fractievoorzitter Rosenmoller van GroenLinks in de Eerste Kamer was gesneuveld. De afspraak in het regeerakkoord was opmerkelijk, omdat de VVD daarmee haar jarenlange verzet staakte tegen het in de wet vastleggen van een recht op deeltijdwerk.

De twee andere regeringspartijen PvdA en D66 hebben overigens nog wel een probleem. Zij hebben Rosenmoller voor de formatie-onderhandelingen toegezegd een gewijzigd initiatief van zijn hand mede te zullen ondertekenen.

Volgens Rosenmoller krijgt hij ook nog steeds alle hulp van collega-Kamerleden van PvdA en D66. Hij gaat er nu van uit dat hij begin januari een wetsvoorstel aan de Kamer zal aanbieden dat mede door die fracties zal zijn ondertekend. Hij sluit niet uit dat zijn voorstel uiteindelijk weer zal worden ingetrokken ten gunste van het kabinetsvoorstel.

Rosenmoller zegt niet het gevoel te hebben de race van Verstand verloren te hebben. “In die termen denk ik niet. Wat maakt een weekje verschil nou uit?”

Volgens het kabinetsvoorstel kan iemand minimaal vier maanden voor de gewenste ingangsdatum vragen om meer of minder arbeidsuren. Een werkgever dient op zijn laatst een maand van tevoren te reageren. Hij kan weigeren als de bedrijfsvoering zich daartegen verzet. Dat kan bij minder uren het geval zijn als hij geen vervanging kan vinden, en bij meer uren als er niet genoeg werk voorhanden is. Ook de veiligheid binnen het bedrijf kan een argument zijn. Komen werkgever en werknemer er niet samen uit, dan kan een beroep worden gedaan op de rechter.

Volgens Verstand heeft haar wetsvoorstel grote voordelen ten opzichte van de voorstellen van Rosenmoller. Zo geeft zij (een overigens niet uitputtend) lijstje van omstandigheden waarin het bedrijfsbelang zich verzet tegen wijziging van de lengte van de werkweek. Bovendien bepaalt haar wet dat werkgever en werknemer echt moeten overleggen, terwijl in andere voorstellen de cao-partijen en de Ondernemingsraad van de wet mogen afwijken. Tenslotte krijgt de werknemer die deeltijdwerk aanvraagt, via de wet ontslagbescherming. Rosenmoller vindt dat het met die voordelen wel meevalt. “Met het opsommen van uitzonderingen moet je voorzichtig zijn. Voor je het weet heb je de zaak dichtgeregeld. Dat zou de VVD wel willen, maar ik kan me niet voorstellen dat D66 en PvdA daar zo blij mee zijn.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden