Paar uur zendtijd voor behoudende kerken

Van onze kerkredactie AMSTERDAM - De behoudende stichting Zendtijd voor kerken - tegenhanger van de Ikon - heeft een klein beetje zendtijd toegewezen gekregen.

De stichting had één uur tv-zendtijd per week gevraagd. Ze krijgt uiteindelijk vijftien uur televisie- en 33 uur radiozendtijd per jaar.

De aan ZvK toegewezen zendtijd mag niet door alle organisaties die zich met de ZvK-aanvraag verbonden hadden, gebruikt worden. Zo is de Gereformeerde bond binnen de Nederlandse hervormde kerk door het Commissariaat voor de media nadrukkelijk uitgesloten van zendtijd, omdat de Ikon-zendtijd geldt voor de hervormde kerk als geheel.

De secretaris van de Gereformeerde bond, Dr. ir. J. van der Graaf, reageert niet al te teleurgesteld. Hij heeft goede hoop dat zowel de Ikon als het bestuur van de hervormde kerk inmiddels begrepen hebben,dat zij meer recht dienen te doen aan de orthodoxe vleugel van de kerk. De Ikon-perswoordvoerder verklaart dat er nagedacht wordt over vergroting van de representativiteit.

Alleen de Christelijke, Nederlandse en 'vrijgemaakt' Gereformeerde kerken, de Unie van baptistengemeenten, de Evangelische alliantie en de Pinkstergemeenten mogen van de zendtijd van ZvK gebruik maken. De toewijzing van zendtijd geldt voor vijf jaar.

De stichting ZvK is teleurgesteld. Zij hoopt toch, nú in samenwerking met de Ikon, iedere week een kerkdienst te kunnen uitzenden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden